Čokoládový zákusok
Čokoládový zákusok

Mozartove kocky fotorecept

nikola166 - fotkanikola166, 14. novembra 2020
Mozartove kocky (fotorecept)
Foto: nikola166

Sladké čokoládové rezy pre ozajstných milovníkov čokolády.

40 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
6 ks
200 g
200 g mleté
4 PL
1/2 bal.
Krém:
6 ks
120 g
150 g
200 g
Čokoládová poleva:
150 ml
220 g
250 g
Na zdobenie:
 mleté




Postup

  1. 1

    Cesto: Bielky vyšľaháme do peny, postupne pridáme práškový cukor a ďalej miešame. Prisypeme múku zmiešanú s práškom do pečiva a mleté orechy. Jemne vareškou premiešame.

    Mozartove kocky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Takto pripravené cesto navrstvíme na plech (35x22 cm) vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na 180 °C asi 20 minút.

    Mozartove kocky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Krém: Čokoládu spolu s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli.

    Mozartove kocky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Žĺtky vyšľaháme nad parou s práškovým cukrom do peny (asi 15 minút).

    Mozartove kocky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme rozpustenú čokoládu s maslom a krátko šľaháme. Kto chce, môže pridať trochu rumu.

    Mozartove kocky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ešte teplé nalejeme na upečené cesto.

    Mozartove kocky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Poleva: Na polevu si znovu rozpustíme čokoládu s maslom vo vodnom kúpeli.

    Mozartove kocky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Smotanu ohrejeme (nevaríme) a prilejeme k rozpustenej čokoláde. Premiešame.

    Mozartove kocky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Túto polevu nalejeme na vychladnutý krém a necháme stuhnúť v chladničke.

    Mozartove kocky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Zákusok ozdobíme mletými vlašskými orechmi.

    Mozartove kocky (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

martamm
Pekny recept, ale straaasne kaloricky, ked si dam kusok, nemozem si dat jedno hlane jedlo, takze len zavidim tym, ktori si nestrazia vahu
nikola166
@martamm (15.11.2020 11:09)

to je pravda :) jeden kúsok stačí. Ja som si aj množstvo cukru upravila, v pôvodnom recepte bolo uvedených 200g práškového cukru v čokoládovej plnke. Ja som zredukovala na 120g, pretože aj mne sa to zdalo veľmi veľa! Na to množstvo čokolády úplne stačí ! Aj do polevy by sa mal pridať práškový cukor plus med, čo som teda už vôbec nepridávala. To by už bola extrémna sladkosť. A ak sa použije kvalitná horká čokoláda, zákusok až tak sladký nebude :)
katty103
Výborný zákusok 😊 človek už nevládze ale ešte sa stále nájde kúsok miesta na koláčik :) naozaj chutný, pre mňa sladkú prdelku ako stvorený 😊
marienka44
Naco je tolko masla v poleve 250 g? Nie je to omyl? Ved Ganache neobsahuje maslo, stací čokolada a smotana.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia