Čokoládový zákusok

Mozartove kocky (fotorecept)

Autor receptu: nikola166

Sladké čokoládové rezy pre ozajstných milovníkov čokolády.

40 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Bielky vyšľaháme do peny, postupne pridáme práškový cukor a ďalej miešame. Prisypeme múku zmiešanú s práškom do pečiva a mleté orechy. Jemne vareškou premiešame.
  2. Takto pripravené cesto navrstvíme na plech (35x22 cm) vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na 180 °C asi 20 minút.
  3. Krém: Čokoládu spolu s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli.
  4. Žĺtky vyšľaháme nad parou s práškovým cukrom do peny (asi 15 minút).
  5. Pridáme rozpustenú čokoládu s maslom a krátko šľaháme. Kto chce, môže pridať trochu rumu.
  6. Ešte teplé nalejeme na upečené cesto.
  7. Poleva: Na polevu si znovu rozpustíme čokoládu s maslom vo vodnom kúpeli.
  8. Smotanu ohrejeme (nevaríme) a prilejeme k rozpustenej čokoláde. Premiešame.
  9. Túto polevu nalejeme na vychladnutý krém a necháme stuhnúť v chladničke.
  10. Zákusok ozdobíme mletými vlašskými orechmi.