Čokoládový zákusok
Mozartove kocky (fotorecept)
Autor receptu: nikola166
Sladké čokoládové rezy pre ozajstných milovníkov čokolády.
40 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Cesto: Bielky vyšľaháme do peny, postupne pridáme práškový cukor a ďalej miešame. Prisypeme múku zmiešanú s práškom do pečiva a mleté orechy. Jemne vareškou premiešame.
- Takto pripravené cesto navrstvíme na plech (35x22 cm) vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na 180 °C asi 20 minút.
- Krém: Čokoládu spolu s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli.
- Žĺtky vyšľaháme nad parou s práškovým cukrom do peny (asi 15 minút).
- Pridáme rozpustenú čokoládu s maslom a krátko šľaháme. Kto chce, môže pridať trochu rumu.
- Ešte teplé nalejeme na upečené cesto.
- Poleva: Na polevu si znovu rozpustíme čokoládu s maslom vo vodnom kúpeli.
- Smotanu ohrejeme (nevaríme) a prilejeme k rozpustenej čokoláde. Premiešame.
- Túto polevu nalejeme na vychladnutý krém a necháme stuhnúť v chladničke.
- Zákusok ozdobíme mletými vlašskými orechmi.