S mores cupcakes fotorecept

adkas - fotkaadkas, 1. augusta 2012
S mores cupcakes (fotorecept)
Foto: adkas

Obcas sa stava,ze vysledny efekt nenaplni vase ocakavania. Presne tak to bolo pri tychto cupcakes. Pred casom som ich videla na nete Zobraziť celý popisObcas sa stava,ze vysledny efekt nenaplni vase ocakavania. Presne tak to bolo pri tychto cupcakes. Pred casom som ich videla na nete a velmi sa mi zapacili.Dokonca kvoli nim som chcela vlastnit flambovaciu pistol. Presiel nejaky ten cas a konecne som ich vyskusala. Moje ocakavania neboli naplnene. Vzhladovo efektne, ale chutovo nic moc. Recept je v poriadku ( co sa postupu a ingrediecii tyka) , tak som sa rozhodla ho pridat. Mozno niekomu ulahodia. Ved kolko ludi, tolko chuti...

24
porcií
30 minút
príprava
18 minút
na 175 °C

Suroviny

250 g
150 g
80 g
1 KL
3/4 KL
2 ks
125 ml
75 ml
2 KL (pripadne 1 vanilkovy cukor)
125 ml horuca
na podlozku:
180 g
80 g
1 PL
sneh:
4 ks
240 g
stipka
100 g , prip. posekana cokolada




Postup

  1. 1

    mlete keksiky, praskovy cukor, rozpustene maslo spolu dobre premiesame, kym sa spoja v komaktnu hmotu

    S mores cupcakes (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cca 1 a1/2 KL rozdelime do papierovych kosickov a dobre utlacime. Pomohla som si malym poharikom. Dobre utlacte, inak sa vam po upeceni bude tato keksikova podlozka rozpadavat.

    S mores cupcakes (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na utlacenu keksikovu zmes dame coko chipsy (prip. nasekanu cokoladu) a dame do rury zapiect na 6-7 minut pri teplote 175 stupnov C. Nechame ochladit a potom nato davame cesto a spolu upecieme .

    S mores cupcakes (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zmiesame preosiatu muku, praskovy cukor, kakao, prasok do peciva, soda bicarbonu.

    S mores cupcakes (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vajcia, mlieko, olej, vanilkovy extrakt ( prip. vanilkovy cukor) naslahame a pridame sypke suroviny. Vsetko dobre premiesame, kym sa masa zjednoti.

    S mores cupcakes (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Nakoniec pridame horucu vodu a dobre premiesame. Cesto je takej hustejsej konzistencie.

    S mores cupcakes (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Cesto naplnime do 3/4 -tin papierovych kosickov. Pecieme vo vyhriatej rure na 175 stupnov C cca 18 minut.

    S mores cupcakes (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Upecene, trochu popraskane, ale vraj to tak ma byt:). Zakryje to snehova ciapocka, takze je to ok.

    S mores cupcakes (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Bielka naslahame so stipkou soli. Ked zbeleju, pridame cukor a prelozime nad paru a slahame 7-10 minut nad parou. Bielka su biele, leskle a metlicky zanechavaju stopy.

    S mores cupcakes (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Prelozime do cukrarenskeho vrecka a nanesieme na cupcakes snehove ciapocky.

    S mores cupcakes (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Pomocou flambovacej pistole ich osmahneme , aby ziskali pekny "opaleny" vzhlad.

    S mores cupcakes (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    asi tak nejako:))) ak nemate flambovaciu pistol, mozete dat pod gril alebo len do rury, ale v rure nebudu tak pekne "opalene"

    S mores cupcakes (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    v reze. Z uvedenych surovin mi vyslo 24 cupcakes v stredne velkych papierovych kosickov.

    S mores cupcakes (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    xxxx

    S mores cupcakes (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Ted kralovnou jsem jaaaa....:)))

    S mores cupcakes (fotorecept) - obrázok 15

Diskusia k receptu

honestka
Ozaj vyzeraju! uprimnot sa rata.
A mas pravdu, niekedy tie fantasticky krasne kolaciky na obrazku sklamu na plnej ciare. Hlavne v tejto casti, kde teraz zijem;
Nase dobroty naopak este tu nikoho nesklamali a uspech fantasticky- pre nas aj beznymi kolacikmi nehovoriac o zakuskoch;
A flambovacia pistol je pre taketo veci ozaj najepsia.
sovka62
Síce roboty ako na kostole, ale vyzerajú náramne dobre. A neprišla si na to, čo tej chuti chýba? Možno by sa dali vylepšiť, aby chutili primerane vzhľadu. Od oka by som povedala, že v recepte to prehnali s kypridlami, lebo aj prášok aj sóda bicarbona a to celkom dosť na 250g múky, podľa by stačilo jedno alebo druhé. Ak ťa ten recept ešte úplne neotrávil a budeš ich skúšať znovu, skús jedno vynechať, možno pomôže.
zuzik01
suhlasim, ze mozno potrebuju trosku vylepsit, hoci vyzeraju skvele... vyzeraju trosku suche, tak by sa mozno hodili nejake visne alebo ine ovocie pridat po zapeceni prvej vrstvy a na to dat cesto a upiect ;-)
valeri
ja by som upiekla nejaké dobré, osvedčené mafinky a navrch túto parádu.
tatranka
No oko sa mi na krásnych fotografiach popáslo.A nebyť tvojho predslova,považovala by som tvoje koláčiky za jedinečné!
Tak ako píše@sovka62 nedala by sa chuť niečim obohatiť a vylepšiť čo by splnilo aj tvoje očakávanie od zákuska.Pretože je to dosť práce na to,aby len pekne vzhľadovo lahodili oku,ale žalúdok aby ostal oklamaný.
adkas
@honestka som rada, ze mi niekto rozumie.... ja rada skusam rozne veci, ale pravdupovediac viac inklinujem k receptom na juh od nas:))) . Na druhej strane som rada, ze som tieto cupcakes vyskusala, pretoze sa drzim hesla: kto neskusi, ten nepozna...:))) tento recept pochadza od Marthy Stewart, ale trosinku upraveny. Uz som raz od nej robila tiez take drobne cukrovinky a tiez to nebolo prave orechove pre mna... no co uz.. kolko ludi, tolko chuti....
adkas
@tatranka , nemozem povedat, ze mi vyslovene nechutili, len som ocakavala od nich viac....
viera1
@adkas krásne sú a verím,že ich vylepšíš chuťovo.V živote sa to stáva často,že chutí úplne inak ako vyzerá (a nemusí to byť len jedlo).Ako ozdoba sú perfektné.A nemám hlavný obrázok (či len ja?).
jeka
Nedalo by sa ubrať z vody a pridať viacej oleja(aspoň tých 125 ml),zamiešať tvaroh,alebo acidko,poprípade jogurt ,ubrať sodu na 1/2 kl a Pdp tiež na 1/ kl,boli by aspoň trochu chutnejšie?
adkas
@viera1 vdaka za komentarik. Isteze na tento sposob sa daju urobit akekolvek muffiny ci, cupcakes, ale to je uz potom o niecom inom. Neviem, preco ten hlavny obrazok pri otvoreni neukaze. Je iba na malej ikone, je to skoda, pretoze ta uvodna foto sa mi celkom paci:)
irenaw
tak to býva, keď človek chce skúsiť niečo nové. koľkokrát sa mi stalo, že fotka v knihe bola úchvatná a recept som niekoľkokrát dolaďovala. a boli aj také, že som si povedala, že to druhýkrát nestojí za námahu. ale vyzerajú náramne aj to je fajn. to je tiež niekedy k zlosti, keď potrebuješ niečo pekné a máš chuťovo dobrú ale šišatú a roztekajúcu sa hmotu ;-D. tiež som skúsila pár receptov od M.Stewart a zistila som, že jej chute nie sú ako moje, ani jedno nebolo pre mňa to pravé. skúšala som nejaké tekvicové koláčiky a klasiku whoopies a teda na to, že to bolo domáce to chutilo ako presladená umelina.
medovnicek
škoda, že ťa sklamali, lebo sa ti veľmi vydarili, na tvojich fotografiách vyzerajú úžasne, ale čo už, aj to sa stáva
adkas
@irenaw tesi ma, ze sme na rovnakej vlnovej dlzke, dakujem za komentarik.... este chodis na MMB?
adkas
@ medovnicek oni nie su vyslovene , ze zle, ale ja som od nich ocakavala viac... ano, aj ja si myslim, ze su vydarene... ak by nebol recept v poriadku, nikdy by som si nedovolila uverejnit taky recept.... iba to nie je moja salka kavy... eto vsjo:))))
adkas
takze uz tretikrat pisem lebo sa kdesi stratil moj koment: @sovka62. @zuzik01 , @valerii a @jeka. Samozrejme ze by sa dali kadecim vylepsovat, ale potom to by uz neboli original S mores cupcakes, ale nieco celkom ine. Recept aj postup je OK, len ja som od nich ocakavala viac... dakujem za vase mile komentariky...
irenaw
@adkas chodím len tak nakuknúť, či sa ma niekto niečo nepýta, málokedy pozriem do receptov. už je to nuda preklikať tri stránky, aby som konečne uvidela niečo iné ako tortu bez receptu ;-P
cica2
to je nádhera!....hoci píšeš že chuťovo nič moc, ale aspoň jeden by som rada ochutnala :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia