Pečený bažant s hríbmi

redakcia - fotkaredakcia, 6. októbra 2009
4
porcie
30 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
250 g
150 g
125 ml
125 ml
100 g
4 PL
4 PL
2 PL
1 KL
1 KL
1/2 KL




Postup

  1. 1

    Bažanta potrieme soľou a korením, obložíme slaninou a previažeme. V panvici zahrejeme olej na strednú teplotu, bažanta opečieme na hnedo a dáme pri nízkej teplote piecť s vývarom a vínom. Hríby očistíme, pokrájame na malé kúsky, 2 PL masla speníme a hríby 4 minúty mierne restujeme.

  2. 2

    Bažanta vyberieme, upravíme a prikryjeme. Maizenu rozmiešame so smotanou a necháme zovrieť so šťavou z výpeku. Huby a cibuľu zohrejeme v omáčke a podľa potreby dochutíme.

  3. 3

    Ako prílohu podávame varené zemiaky alebo chlieb.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia