Cviklový koláč
Cviklový koláč

Jednoduchý cviklovo-kakaový koláč videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 2. novembra 2022

Veľmi chutný a jednoduchý cviklový koláč, ktorého príprava vám zaberie len pár minút.
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2022/11/jednoduchy-chutny-cviklovo-cokoladovy.html?m=1

40 minút
na 180 °C
Jednoduchý cviklovo-kakaový koláč (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

1 kg surová očistená
300 g
100 g
250 g
2 dl
1 dl
3 PL
1 PL
2 bal.
4 ks
15 g




Postup

  1. 1

    Surovú cviklu postrúhame na jemno. Vajíčka s cukrom vyšľaháme, pridáme múku zmiešanú s kakaom, škoricou a práškom do pečiva. Potom pridáme olej, mlieko a napokon aj cviklu. Cesto vylejeme na plech (35x25 cm) s papierom na pečenie a pečieme na 180 °C cca 40 minút. Keď koláč vychladne, polejeme ho čokoládou.

    Jednoduchý cviklovo-kakaový koláč (videorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Koláčik je veľmi chutný. Konzistencia cesta je taká vláčnejšia, ale veľmi dobrá🙂 Kľudne si vrch koláča môžete natrieť aj džemom a až potom poliať čokoládou. Výborne chutí aj posypaný kokosom❤ Prajem dobrú chuť !

    Jednoduchý cviklovo-kakaový koláč (videorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

    Jednoduchý cviklovo-kakaový koláč (videorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

natascha1
Vyzerá veľmi chutne. Zvyknem piecť sladké koláče s cuketou alebo hokkaido tekvicou, ale s cvklou som ešte neskúšala. Som zvedavá ako chutí, preto vyskúšam.
haji
Ahaha, receptík je tu, už jsem tvůj cviklový koláč viděla na fotečce v Co dnes vaříte? A tiše čekala, že recept přidáš. Velké děkuji, dobrých koláčov, které sú vláčné, není nikdy dost!
Často se prokočkuje tvůj recept na youtube, poznám tě na dálku, milá Cesmínko! Krásná práce, blog i všechny tvé recepty! Ať se daří!
cesminaz
@natascha1 (2.11.2022 20:13)

S cuketou som už aj ja piekla, no s hokkaido ešte nie🙂 Tento koláčik s cviklou je tiež velmi chutný. Trocha sa tam dá tá cvikla cítiť, ale kakao a škorica tam tiež dajú svoju chuť. Vyskúšaj, uvidíš či ti bude chutiť🙂
cesminaz
@haji (3.11.2022 04:37)

Dakujem velmi krásne milá @haji za tvoje úprimné slová a za prianie❤ Úprimne priznám, že je s tým vela roboty a niekedy je to veru velmi náročné a vyčerpávajúce to všetko dokopy zvládať🙂 Ale varím a pečiem s láskou, ako aj o svoje recepty sa delím s láskou a velmi rada. A práve "TO" posunie do pozadia všetky nevýhody čo s tým chodia. Všetko má svoje PRE aj PROTI , treba len zvážiť, ktoré je pre koho dôležitejšie🙂 Krásny sobotný deň ti prajem❤




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia