Slaný cviklový koláč

Cviklový quiche zo syrového cesta

Autor receptu: redakcia

4-6
porcie

Suroviny

Postup

  1. Na cesto do robota s nožmi dáme preosiatu múku, soľ, nastrúhané maslo, nastrúhaný syr a vajce. Rýchlo vypracujeme pevné cesto, ktoré zabalíme do fólie, uložíme do chladničky a necháme odležať asi 1 hodinu.
  2. Medzitým upečieme cviklu na náplň. Cviklu dôkladne očistíme. V miske rozmiešame ocot, cukor, soľ a korenie. Cviklu touto zmesou z každej strany potrieme, zabalíme do alobalu a položíme na plech. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 45 minút do mäkka. Necháme vychladnúť a nakrájame na plátky.
  3. Odležané cesto rozvaľkáme, prenesieme do formy s priemerom 23 cm a vytvoríme okraj vysoký 5 cm. Cesto vo forme zakryjeme papierom na pečenie, zaťažíme a pečieme 20 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Potom papier odstránime a korpus pečieme ešte 5 minút dozlatista. Necháme vychladnúť.
  4. Cibuľu ošúpeme, nakrájame najemno a restujeme ju na rozohriatom oleji dosklovita. Smotanu zmiešame s mliekom. Zašľaháme vajcia, strúhaný parmezán a kozí syr. Vmiešame cibuľu.
  5. Na korpus nalejeme časť syrovej zmesi, na ňu rozložíme nakrájanú pečenú cviklu a prelejeme zvyšnou syrovou smotanou. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C asi 60–70 minút, až náplň stuhne. Necháme vychladnúť.