Cviklové risotto
Cviklové krémové risotto s gorgonzolou
Autor receptu: siuuu
A v sezóne červenej repy prišlo aj na moje milované krémové risottko - tentoraz cviklové.* Krémové risotto jednoducho milujem
a všetky varianty, ktoré som robila boli výborné. Tentoraz som cviklové kombinovala s Gorgonzolou dolce, čo je krémovejšia a
jemnejšia talianska verzia našej Nivy.
4 porcie |
10 minút príprava |
20-25 minút tepelná úprava |
Postup
- Červené víno zmiešame s balzamikovým octom a medom a zredukujeme na 2/3 objemu. Na oleji orestujeme do sklovita nadrobno pokrájanú cibuľu a cesnak, pridáme ryžu (neoplachujeme), obalíme v oleji a restujeme do sklovita asi 3-4 minúty.
- Pridáme pyré z červenej repy, víno, za stálého miešania necháme pár minút odparovať alkohol a potom postupne po naberačkách pridávame vývar a miešame pokiaľ nie je ryža uvarená "na skus" (zvonku mäkká ale jadro pevnejšie).
- Odstavíme z ohňa, pridáme maslo, parmezán, soľ, korenie, premiešame a podávame s kúskami gorgonzoly a bazalkou.