Cviklové risotto

Cviklové krémové risotto s gorgonzolou

Autor receptu: siuuu

A v sezóne červenej repy prišlo aj na moje milované krémové risottko - tentoraz cviklové.* Krémové risotto jednoducho milujem a všetky varianty, ktoré som robila boli výborné. Tentoraz som cviklové kombinovala s Gorgonzolou dolce, čo je krémovejšia a jemnejšia talianska verzia našej Nivy.

4
porcie
10 minút
príprava
20-25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Červené víno zmiešame s balzamikovým octom a medom a zredukujeme na 2/3 objemu. Na oleji orestujeme do sklovita nadrobno pokrájanú cibuľu a cesnak, pridáme ryžu (neoplachujeme), obalíme v oleji a restujeme do sklovita asi 3-4 minúty.
  2. Pridáme pyré z červenej repy, víno, za stálého miešania necháme pár minút odparovať alkohol a potom postupne po naberačkách pridávame vývar a miešame pokiaľ nie je ryža uvarená "na skus" (zvonku mäkká ale jadro pevnejšie).
  3. Odstavíme z ohňa, pridáme maslo, parmezán, soľ, korenie, premiešame a podávame s kúskami gorgonzoly a bazalkou.