Šalát z pečenej cvikly s fetou a kúskami hovädzieho mäsa
mesačník Varecha, včera 17:00

Foto: Kulinární studio MAFRA
Surová cvikla je pomerne tvrdá a chuťovo nevýrazná, po upečení bude však fantasticky sladká. Ak ju kúpite aj s vňaťou, môžete ju do Zobraziť celý popisSurová cvikla je pomerne tvrdá a chuťovo nevýrazná, po upečení bude však fantasticky sladká. Ak ju kúpite aj s vňaťou, môžete ju do šalátu použiť tiež. My sme v tomto recepte použili žltú cviklu, ale to nie je podmienkou, šalát bude vynikajúci aj z červenej.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
4 menšie buľvy (žltá) |
|
4 PL |
|
4 vetvičky |
|
4 strúčiky |
|
2 ČL |
|
400 g |
|
2 hrste |
|
150 g |
|
|
|
|
|
1 PL |
|
Na dresing: | |
60 ml |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
4 PL |
|
Postup
-
1
Pripravíme si štyri štvorce alobalu. Cviklu umyjeme a osušíme. Každú buľvu položíme na jeden štvorec alobalu, potrieme olejom, ochutíme tymianom, pretlačeným cesnakom, javorovým sirupom, soľou a korením. Zabalíme a pečieme asi 40 minút pri teplote 200 °C.
- 2
Upečenú cviklu ošúpeme a nakrájame na mesiačiky. Zmiešame všetky ingrediencie na dresing. Ešte teplú cviklu vložíme do dresingu a necháme marinovať.
- 3
Steak osolíme a okoreníme. Na panvici zahrejeme kvapku oleja a mäso opekáme asi 3 minúty z každej strany. Necháme ho 5 minút odpočívať prekrytý alobalom a potom ho nakrájame na plátky. Servírujeme spolu s cviklou, so šalátovými listami, s fetou a dresingom. Dozdobíme nasekanou pažítkou.
Tiež cviklový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu