Plnená cuketa
Cuketa plnená pohánkovým rizotom
Autor receptu: redakcia
Postup- Cuketu umyjeme a nakrájame na pníky, ktoré vydlabeme.
- Plnka: Pohánku opláchneme vlažnou vodou, uvaríme domäkka
v osolenej vode a scedíme. Na olivovom oleji restujeme nadrobno
nakrájaný cesnak a cibuľu, pridáme na drobné kocky pokrájanú
mrkvu a odrezky z cukety, krátko podusíme a pridáme uvarenú
pohánku, dochutíme soľou a čiernym korením.
- Omáčka: Nakrojené paradajky obvaríme vo vriacej vode.
Po ochladení ich ošúpeme a nakrájame nadrobno. Na olivovom
oleji restujeme nadrobno nakrájaný cesnak a cibuľu, pridáme
paradajky, soľ a dusíme 10 minút.
- Pesto: Bazalku, olivový olej, syr Grana Padano a opečené
píniové oriešky rozmixujeme na pastu.
- Pripravenú cuketu pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Pečieme v rúre pri 160 °C 10 minút. Po upečení plníme teplou pohánkovou zmesou. Podávame s pestom, paradajkovou omáčkou, umytým baby špenátom, opečenými cherry paradajkami a kozím syrom.
|