Tvarohový koláč

Citrónovo-tvarohovo-makový koláčik (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Vláčny koláčik, ktorý osvieži.

20-25 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Tu sú suroviny.
  2. Vymastíme a vysypeme múkou plech rozmer 32 x 42 cm. A urobíme si cesto na citrónové guľky. Do misy dáme múku, práškový cukor, citrónovú šťavu a arómu, vajcia, nastrúhanú citrónovú kôru, prášok do pečiva, maslo a ak chceme aj potravinársku farbu pár kvapiek. Všetko dobre vymiešame, spracujeme a vytvarujeme malé guľky, ktoré ukladáme na pripravený plech.
  3. Teraz si urobíme tvarohovo makové cesto. Do misy dáme práškový cukor, inak v pôvodnom recepte je 250 g práškového cukru, ale nám je to veľmi sladké, tak preto som napísala 150-200 g do surovín, asi tých 200 g by postačilo úplne najviac. Vanilkový cukor, vanilkovú esenciu a žĺtky trochu premiešame a pridáme maslo miešame strojom, ak nemáte tak dobre rukou vypracovať. Teraz pridáme tvaroh a znovu dobre vymiešame alebo prešľaháme. Pridáme vanilkový puding (len prášok nasypeme) alebo zlatý klas, podľa toho čo máme, a ďalej celý mak a znovu dobre prešľaháme. No a na koniec vyšľaháme sneh z bielkov a zapracujeme ho do cesta. Cesto nalejeme na plech na guľky. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov 45 minút. Ale každá si svoju rúru poznáte vyskúšajte špajdľou či už je upečený.
  4. Po upečení posypeme práškovým cukrom.
  5. Po vychladnutí nakrájame a uložíme na tácku. Ale tento obrázok mám nejak rozmazaný žiaľ.
  6. A koštujeme. Je vláčny nám chutí.
  7. Fotenie mi nejak nevyšlo ale čo už.