Tvarohový koláč
Citrónovo-tvarohovo-makový koláčik (fotorecept)
Autor receptu: sonulienka
Vláčny koláčik, ktorý osvieži.
20-25 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Tu sú suroviny.
- Vymastíme a vysypeme múkou plech rozmer 32 x 42 cm. A urobíme si cesto na citrónové guľky. Do misy dáme múku, práškový cukor, citrónovú šťavu a arómu, vajcia, nastrúhanú citrónovú kôru, prášok do pečiva, maslo a ak chceme aj potravinársku farbu pár kvapiek. Všetko dobre vymiešame, spracujeme a vytvarujeme malé guľky, ktoré ukladáme na pripravený plech.
- Teraz si urobíme tvarohovo makové cesto. Do misy dáme práškový cukor, inak v pôvodnom recepte je 250 g práškového cukru, ale nám je to veľmi sladké, tak preto som napísala 150-200 g do surovín, asi tých 200 g by postačilo úplne najviac. Vanilkový cukor, vanilkovú esenciu a žĺtky trochu premiešame a pridáme maslo miešame strojom, ak nemáte tak dobre rukou vypracovať. Teraz pridáme tvaroh a znovu dobre vymiešame alebo prešľaháme. Pridáme vanilkový puding (len prášok nasypeme) alebo zlatý klas, podľa toho čo máme, a ďalej celý mak a znovu dobre prešľaháme. No a na koniec vyšľaháme sneh z bielkov a zapracujeme ho do cesta. Cesto nalejeme na plech na guľky. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov 45 minút. Ale každá si svoju rúru poznáte vyskúšajte špajdľou či už je upečený.
- Po upečení posypeme práškovým cukrom.
- Po vychladnutí nakrájame a uložíme na tácku. Ale tento obrázok mám nejak rozmazaný žiaľ.
- A koštujeme. Je vláčny nám chutí.
- Fotenie mi nejak nevyšlo ale čo už.