Vyprážaná cibuľa

Cibuľové krúžky v pivovom cestíčku s cesnakovo-pažítkovým dipom

Autor receptu: redakcia

25 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Cibuľové krúžky: Najskôr pripravíme cestíčko tak, že vajcia vyšľaháme spolu s pivom, do ktorého postupne pridáme soľ, mletú papriku a prášok do pečiva a spolu dôkladne vyšľaháme. V tejto fáze začneme za neustáleho miešania po častiach prisýpať múku a strúhanku, aby sa nevytvorili hrudky. Cestíčko musí byť také husté, že sa na vareške nesmie zlievať.
  2. Cibuľu očistíme, nakrájame na rovnomerné 5 mm hrubé plátky a prstami jemne oddelíme jednotlivé krúžky. Krúžky obalíme v múke a v cestíčku a fritujeme v rozpálenom oleji do zlatista. Necháme odkvapkať na papierovom obrúsku a pred podávaním jemne osolíme.
  3. Cesnakovo–pažítkový dip: Majonézu s jogurtom dôkladne premiešame a dochutíme soľou a korením. Cesnak pretlačíme úplne na jemno a pridáme do dipu spolu s posekanou pažítkou a všetko spolu dôkladne spojíme.