Zeleninový šalát
Zeleninový šalát

Chrumkavý špargľový šalát s cícerom a ovčím syrom

Lukáš Kováčik
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 11. mája 2021
Chrumkavý špargľový šalát s cícerom a ovčím syrom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

200 g
200 g
100 g
100 g
200 g
100 g
200 g (mix farebných)
100 g
100 g
Dresing:
50 ml
2 vetvičky (čerstvý)
z 1/2 citróna

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Špargľu očistíme, drevnaté časti odlomíme a blanšírujeme asi 2 minúty (obvaríme sprudka v horúcej vode a potom zachladíme v ľade). Špargľa si tak uchová chrumkavosť a farbu.

  2. 2

    Všetku zeleninu a ovčí syr nakrájame, pridáme cícer, olivy a všetko spolu zľahka premiešame.

  3. 3

    Dresing: Olivový olej, citrónovú šťavu a tymian vymixujeme ponorným mixérom a dochutíme soľou a korením. Takto pripraveným dresingom zalejeme šalát.

Diskusia k receptu