Pečené kurča
Pečené kurča

Chrumkavé pečené kurča bez kosti s hubovou omáčkou videorecept

tuvarichlap - fotkatuvarichlap, 11. marca 2021

Tento recept si jednoducho zamilujete a už inak kurča piecť nebudete :) tak ako aj ja...
Zdroj: https://www.facebook.com/SefkucharvLondyne

4
porcie
30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Videopostup

Suroviny

Pečené kurča:
1 ks menšie
Zemiaková kaša:
800 g
50 ml
50 ml
50 g
Hubová omáčka:
250 g
1/2 ks
1 strúčik
5 g čerstvý
100 ml
100 ml
200 ml
1 PL
10 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kurča očistíme, oddelíme polovice od trupu tak, aby ostali spojené kožou. Následne mäso dôkladne vykostíme, osolíme, okoreníme, potrieme z oboch strán olejom a uložíme kožou dole na plech vyložený papierom na pečenie. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C na 25 minút. Medzitým si pripravíme hubovú omáčku a zemiakovú kašu.

  2. 2

    Hubová omáčka: Na rozohriatom oleji osmažíme nakrájanú šalotku s cesnakom a tymianom. Pridáme nakrájané šampiňóny a smažíme na väčšom plameni aby sa nedusili. Osolíme, okoreníme, podlejeme vínom, ktoré necháme vypariť. Zalejeme vývarom zo sušených hríbov a smotanou, na malom ohni privedieme do varu a krátko povaríme. Nakoniec pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Ochutíme.

  3. 3

    Zemiaková kaša: Očistené nakrájané zemiaky uvaríme v osolenej vode. Scedíme, popučíme. Pridáme maslo a premiešame. V malej šálke ohrejeme mlieko so smotanou a soľou, postupne pridávame k zemiakom a vymiešame.

  4. 4

    Keď sa kurča dopečie, presunieme ho na panvicu a na koži opečieme do chrumkava. Servírujeme s dobre vychladeným bielym vínom :-) Dobrú chuť :-)

    Chrumkavé pečené kurča bez kosti s hubovou omáčkou (videorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

afataga
Moze to byt dobre, az na tu koreniacu zmes, nerada ich pouzivam.
Tu omacku by som viac zredukovala a na zaver pridala kusok masla.
Este otazka: to kurca sa nenalepi na plech, ked je v rure hore diferakom?
garanco
Toto by mi chutilo!
V poslednom čase som piekla mäso vo "vrecku na pečenie s klipom", mäso sa pekne upieklo, šťava nevytiekla, tak by som upiekla tvoje kurča a tešila sa na chutný obed:-))
haji
Pěkný recept. Už jsem něco podobného zachopila pod názvem Placaté kuře.
tuvarichlap
@haji (12.3.2021 19:58)

Ahoj Háji, áno nevedel som ako to nazvať. My to servirujeme pod názvom "Flat iron Chicken" ale vyžehlené kurča som to nazvať nechcel ☺️