Chrumkavé pečené kurča bez kosti s hubovou omáčkou videorecept
Tento recept si jednoducho zamilujete a už inak kurča piecť nebudete :) tak ako aj ja...
Zdroj: https://www.facebook.com/SefkucharvLondyne
porcie
príprava
na 180 °C
Foto: tuvarichlap
Suroviny
Pečené kurča: | |
1 ks menšie |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zemiaková kaša: | |
800 g |
|
50 ml |
|
50 ml |
|
50 g |
|
|
|
Hubová omáčka: | |
250 g |
|
1/2 ks |
|
1 strúčik |
|
5 g čerstvý |
|
100 ml |
|
100 ml |
|
200 ml |
|
1 PL |
|
10 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Kurča očistíme, oddelíme polovice od trupu tak, aby ostali spojené kožou. Následne mäso dôkladne vykostíme, osolíme, okoreníme, potrieme z oboch strán olejom a uložíme kožou dole na plech vyložený papierom na pečenie. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C na 25 minút. Medzitým si pripravíme hubovú omáčku a zemiakovú kašu.
- 2
Hubová omáčka: Na rozohriatom oleji osmažíme nakrájanú šalotku s cesnakom a tymianom. Pridáme nakrájané šampiňóny a smažíme na väčšom plameni aby sa nedusili. Osolíme, okoreníme, podlejeme vínom, ktoré necháme vypariť. Zalejeme vývarom zo sušených hríbov a smotanou, na malom ohni privedieme do varu a krátko povaríme. Nakoniec pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Ochutíme.
- 3
Zemiaková kaša: Očistené nakrájané zemiaky uvaríme v osolenej vode. Scedíme, popučíme. Pridáme maslo a premiešame. V malej šálke ohrejeme mlieko so smotanou a soľou, postupne pridávame k zemiakom a vymiešame.
- 4
Keď sa kurča dopečie, presunieme ho na panvicu a na koži opečieme do chrumkava. Servírujeme s dobre vychladeným bielym vínom :-) Dobrú chuť :-)
Tiež pečené kurča:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tu omacku by som viac zredukovala a na zaver pridala kusok masla.
Este otazka: to kurca sa nenalepi na plech, ked je v rure hore diferakom?
V poslednom čase som piekla mäso vo "vrecku na pečenie s klipom", mäso sa pekne upieklo, šťava nevytiekla, tak by som upiekla tvoje kurča a tešila sa na chutný obed:-))
K tomu plechu, ako som spomenul, treba mäso potrieť olejom, a využiť papier na pečenie. Až na panvici sa za pečie do chrumkavá.
Ahoj Háji, áno nevedel som ako to nazvať. My to servirujeme pod názvom "Flat iron Chicken" ale vyžehlené kurča som to nazvať nechcel ☺️