Chrbát z diviaka s chrenovou kôrkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
33 minút
na 225 °C

Postup

  1. Z mäsa vykrojíme sviečkovicu a odložíme ju do chladu. Kosti a nakrájanú zeleninu prudko opekáme na oleji asi 15 minút, potom ich podlejeme 1 l vody a pomaly varíme asi 1,5 hodiny. Vývar scedíme, zvaríme asi na 0,5 l a necháme vychladnúť. Slaninu zmixujeme s PL pokrájaného chrenu, pridáme soľ a čierne korenie a touto zmesou potrieme mäso. Prikryté necháme odstáť na chladnom mieste 12 hodín. Rúru predhrejeme na 225 stupňov Celzia.
  2. Chrbát vložíme do pekáča a pečieme 30 minút. Vývar z predchádzajúceho dňa zohrejeme. Zvyšný chren postrúhame. Vývar aj chren zmiešame so soľou, cukrom, citrónovou šťavou a smotanou a odložíme nabok. Mäso zabalíme do alobalu a necháme odležať. Výpek podlejeme trochou vývaru a zmiešame.
  3. Pridáme ochutený chren, soľ a čierne korenie. Filety pečieme v horúcom masle asi 3 minúty, nakoniec ich ešte osolíme a okoreníme.