Chladničkové kysnuté cibuľové lístkové pagáče fotorecept
Foto: pusta
Tento recept vznikol vlastne z môjho vlastného omylu, miesto pôvodne plánovanej špaldovej múky som dala k hladkej múke ražnú celozrnnú múku a už som Zobraziť celý popisTento recept vznikol vlastne z môjho vlastného omylu, miesto pôvodne plánovanej špaldovej múky som dala k hladkej múke ražnú celozrnnú múku a už som to nechcela meniť. Cesto som spracovala, odložila na noc kysnúť do chladničky a na druhý deň upiekla pagáčiky, ktoré ma príjemne prekvapili svojou chuťou i vzhľadom, preto pridávam recept.
porcia
príprava
na 170 horný a dolný oh °C
Suroviny
150 g |
|
250 g |
|
20 g čerstvé |
|
1 ČL |
|
150 ml |
|
125 g čerstvé |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
Náplň: | |
4 ks stredná |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti čerstvo mleté |
|
2 PL |
|
Na potretie vrchu: | |
1 ks |
|
Postup
-
1
Do misy som dala hladkú a celozrnnú ražnú múku, 1 PL soli, soli je toľko treba, aby sa vyvážila sladká chuť cibule, ktorú som pridala neskôr, do premiešanej zmesi som spravila jamku, rozdrobila som do nej droždie, posypala kryštálovým cukrom,...
-
2
...droždie som zaliala 100 ml vlažného mlieka, pridala som vaječný žĺtok,...
-
3
...ked vykysol kvások - asi 15 minút, priliala som rozpustené vlažné maslo,...
-
4
...medzitým som na rozohriatom olivovom oleji orestovala na jemno pokrájanú červenú cibuľu, osolila som ju a okorenila čerstvo mletým čiernym korením, nechala som ju úplne vychladnúť,...
-
5
..všetky suroviny na pagáče som dôkladne spracovala rukami na tuhšie cesto, ide to dosť ťažko,lebo je to celozrnná múka, treba spracovávať dlhšie asi 10 - 15 minút, kým sa cesto dobre spojí. Cesto som nechala na teple prikryté čistou utierkou asi 20 minút odpočívať,...
-
6
...potom som ho vyklopila na silne pomúčenú dosku, pomúčila som aj cesto a aj valček, lebo cesto dosť lepí,...
-
7
...rozvaľkala som ho do tvaru obdĺžnika, okraje sa dosť strapkajú, je to ražná múka, ale nič sa nedeje, dajú sa rozstrapkané časti dobre spojiť rukou, prstami rúk a dlaňou,...
-
8
...preložila som hornú tretinu cesta do stredu, cez to dolnú tretinu cesta, potom zľava doprava jednu tretinu cesta a cez ňu poslednú tretinu cesta zprava doľava, čím bolo na sebe 9 vrstiev - prekladanie ako pri lístkovom ceste. Nechala som takto poskladané cesto odpočívať prikryté čistou utierkou asi 20 minút, postup som opakovala ešte 2x.
-
9
Potom som cesto rozvaľkala do tvaru obdĺžnika, potrela som ho rovnomerne cibuľovou zmesou tak, že som nechala po obvode voľný pás široký asi 3 cm.
-
10
Cesto s cibuľovou náplňou som opäť poskladala, ako som popísala vyššie v bode č. 8,...
-
11
...cesto som vložila do vandlíka, prikryla čistou utierkou a dala odpočívať na 12 hodín na noc odpočívať do chladničky.
-
12
Takto pekne vykyslo za noc v chladničke na pomerne mäkké cesto, to pomalé kysnutie v chladničke má veľa do seba, lebo cesto vykyslo napriek tomu takto krásne, že v ceste je celozrnná ražná múka.
-
13
Cesto som dala opäť na silne pomúčenú dosku, silne som znovu pomúčila aj valček a aj cesto,...
-
14
..ktoré som hned po vybratí z chladničky rozvaľkala a naposledy poskladala ako som popísala vyššie v bode č. 8,...
-
15
..rozvaľkala som ho zase hned na hrúbku asi 1,5 cm, povykrajovala som dobre pomúčeným vykrajovačom pagáčiky, ktoré som zaguľatila ešte točením pagáčikov medzi hranami dvoch dlaní, nerýhovala som ich na povrhu, nie je treba, povrch pre obsah cibule nie je hladký, robí prirodzené rýhy...
-
16
...rovno som ich kládla na plech s teflónovou fóliou, bez dalšieho kysnutia som ich 2x potrela rozšľahaným vajcom,...
-
17
...vložila som ich piecť do rúry, kde som dala na spodok hrnček vriacou vodou, pokropila som vodou aj spodok rúry, aby sa vytvoril dostatok pary - tzv. vlhké pečenie, piekla som pri teplote 170 stupňov C na funkcii horný a dolný ohrev s ventilátorom 20 minút, kým nemali peknú zlato - hnedú farbu, každý si odsleduje teplotu a čas pečenia podľa svojej rúry,vybrala som ich z rúry a nechala úplne vychladnúť.
-
18
Pagáčiky som dala na podnos a pochutnávali sme si na tejto úžasnej dobrote.
-
19
Pohľad z blízka: vidno, ako krásne nalístkovali a narástli, sama som tomu neverila, že sa tak stane, lebo som omylom dala celozrnnú ražnú múku, to pripisujem výhode pomalého kysnutia v chladničke, ražná múka je chuťovo oveľa výraznejšia ako biela múka, výborne kontrastuje s čiernym korením a sladkou chuťou cibule, čomu napomáha aj väčšie množstvo soli. Majú vynikajúcu chuť, sú zdravšie, dokonca výborné pre diabetikov, lebo ražná celozrnná múka obsahuje polysacharidy, ktoré sa pomaly štiepia a tým nezvyšuje prudko hladinu cukru v krvi, má nízky glykenický index, obsahuje veľa minerálov a vitamínov, stopových prvkov a vlákniny, čím je požehnaním aj pre iných chorých a ako aj pre zdravých ľudí. Za seba len toľko, myslela som si, že nepodarok som zamiesila a mojim nechceným omylom vznikol nový recept na zdravšie vynikajúce cibuľové lístkové pagáče úžasnej chuti, ktoré sú mäkké a vláčne i viac dní, odporúčam smelo vyskúšať :-)
som rada, že sa ti môj "omyl" páči :-)))
dakujem za pochvalu a uloženie do kk.
Prajem pekný deň aj ja teba a nech sa ti pagáčiky vydaria i chutia!!!
potom mi daj vedieť :-)
stojím si za tým, čo som napísala, lebo toto síce nie je obyčajné, klasické čisté lístkové cesto, ale je to to, čo som napísala.
pre začínajúce kuchárky, aby ich to neplietlo a nedali sa zmiasť mylnou informáciou od @jozka2 , upozorňujem, že:
1. ide o KYSNUTÉ LÍSTKOVÉ CESTO, nie o obyčajné lístkové cesto, ani o iné cesto ako napr. pľundrové, to je zase iné cesto.
2. bolo 12 hodín v chladničke, ale nie preto, aby lístkovalo, ale z dôvodov pomalého kysnutia.
3. Kysnuté lístkové cesto vôbec nemusí byť v chladničke, aby lístkovalo, tu je rozhodujúci pomer tuku, múky, oleja a ostatných ingrediencií a práve preto ide o Kysnuté lístkové cesto a o žiadne iné cesto.
@jozka2 , som rada, že sa ti pagáčiky páčia.
dakujem ti.
Pre začínajúce kuchárky: Nedajte sa oklamať @pustou. Nerozumie tomu. Toto, čo tu predviedla, nieje "Kysnuté lístkové cesto". To sa robí úplne inak:
dobruchut.azet.sk/recept/10728/kysnute-listkove-cesto/...
Mimochodom @pusta :
"Jedna sa o kysnute listkove cesto - teda plundrovane."
@jozka má pravdu.
"1. ide o KYSNUTÉ LÍSTKOVÉ CESTO, nie o obyčajné lístkové cesto, ani o iné cesto ako napr. pľundrové, to je zase iné cesto."
lebo kysnuté lístkové sa nazýva pľundrované. Teda aspoň u nás....
1. croissant je čosi úplne iné, úplne iná technologia-
takto sa robí cesto na croissant:
www.kajman.net/recepty/mucniky/61-francuzsky-croissant...
2. toto cesto som prekladala až 5x a nie jednoduché skladanie, ale zakaždým až 9 vrstiev na seba, čo spôsobí lístkovanie.
3. sú rôzne spôsoby prípravy lístkového kysnutého cesta, nie je podmienkou vyrobiť závinové cesto a maslové cesto, každé zvlášť a až potom spracovávať, i ked to je klasika.
varecha.pravda.sk/recepty/oskvarkove-pagace-fotorecept/35...
varecha.pravda.sk/recepty/listkove-skvarkove-pagaciky/369...
varecha.pravda.sk/recepty/oskvarkove-pagaciky-fotorecept/...
varecha.pravda.sk/recepty/oskvarkove-kysnute-pagace/46265...
a mola by som pokračovať, všade krásne vidno, že kysnuté cesto krásne nalístkovalo, a to bez potreby vyrobiť dve cestá, podstatné je zloženie cesta, múka : tuk : ostatné ingrediencie.
k vášmu výroku "znalca" a k výroku "o klamaní" sa nemienim .
vyjadrovať.
toto platí i pre @pacinka , ktorá ešte žiadny žiadny recept nepridala ale rozumie sa všetkému najlepšie, najviac k vykecávaniu, nalepšie varí pusou, čo by tak asi robila, keby pridanie receptu boko podmienkou pridania komentárov???
DDDDD
4. nie je to v žiadnom prípade pľundrové cesto, o tom ste sa presvedčil už opakovane pod inými mojim rp s kysnutým lístkovým cestom.
vid:
toto je pľundrové lístkové cesto, vyžaduje vyrobiť 2 základné cestá zvlášť :
www.mnamkyrecepty.sk/recipe/plundrove-cesto/...
www.receptyonline.cz/recept--plundrove-testo--817.html...
www.laskominyodmaryny.cz/2012/11/plundrove-testo-navod-na-vyrobu...
Nemám slov....
www.clipartbest.com/cliparts/9ip/ejo/9ipejoRkT.jpeg...
:D
skús svoje tvrdenie dokázať svojim konkrétnym receptom zdokumentovaným fotopostupom, aby si tu len nekecala :-)
súhlasím,samozrejme, že si gastronomicky gramotná, avšak tvoje komentáre sú priamo úmerné tvojmu vzdelaniu v gastronómii
DDDDD
tieto pagáče tam nepatria.
pozrela som si pre istotu učebnicu pre čašníkov a kuchárov, Príprava jedál - Technológia od autorov E. Brhlík a J. Romaňuk, kde a strane 610 je presne popísané,
kysnuté lístkové cesto, odporúčam tebe i ostatným si to naštudovať.
dočítaš sa, že som dala názov správne.
som rada, že vyskúšaš už cez víkend :-)
dakujem za pochvalu a za uloženie do kk
áno, je to nový recept a vynikajúci, pomalé kysnutie sa mi osvedčilo v chlade už dávno, preto som ho zvolila aj teraz a nesklamalo ma, vrelo odporúčam :-)
dakujem za pochvalu a uloženie do kk.
spokojne sprav podľa seba.
teší ma, že tebe sa recept páči, s cibuľou výborné :-)
poteší ma, ak aj ty vyskúšaš :-)
dakujem za pochvalu.
samozrejme, že idú puknúť od závisti, ž sa mi podarilo vymyslieť nový neopozeraný recept a ešte k tomu aj výborný recept :-)
som rada, že som ti urobila nenormálnu chuť, ale monitor nezjedz, radšej si ich upeč :-)
dakujem za pochvalu a odvážny komentár, vážim si to!
no čo sa čudujete tej zlobe? však ich poznáte a viete prečo penia až majú penu okolo úst :-)
mňa nemôžu rozčúliť, na to sú krátki a príliš úbohí.:-)))
dakujem vám obom za morálnu podporu.
No je škoda, že sa na takýchto komentároch dobre bavíte (ja a mnohí iste nie) a nahrávate tým, čo striehnu na každé vaše napísané slovo. Máte úžasné recepty najmä pre "gastronomicky negramotných" bože to sú výrazy :). a práve nadšenie z vašich receptov, nás obyčajných negramotných varecháčov, by vám mohlo stačiť. Ignorácia je iste úspešnejšia ako nekonečné obhajovanie svojej pravdy.
prepáč, tie zlostné negramotné komentáre môžem len vysmiať a nepripúšťať si ich, pretože poznám ich nízky cieľ, mnohí z nich vedia, že nemajú pravdu, aj tak budú schválne tárať a rozprávať nezmysly.
nikto učený z neba nespadol, ani ja, tak si naštudujem, čo neviem a podelím sa.
som rada, že tebe sa pagáče páčia a teší ma, že ich vyskúšaš.:-)))
dakujem ti za krásne hodnotenie mojej práce a pochvalu, vážim si to od teba.
pre teba nič opisovať nebudem.
ty neveríš totiž ani vlastným očiam, pri recepte od @vikulqa Koložvárska Kapusta ti dal @2010 dokonca video
aj ti niečo napísal a ty si zdúchla ako smrad D
Recept je naozaj lákavý.Keďže sa blížia dni,kedy sa bude viac piecť a rodina sa určite medzi sviatkami zíde,oni sa pri silvestrovskom stole zídu.Si veľmi šikovná @pusta a aj nápaditá. 5*
Lístkové cesto sa skladá z dvoch rôznych ciest, ktoré mu dodávajú vláčnosť a hlavne efekt niekoľkých na sebe naukladaných listov.
Prvým je TUKOVÉ CESTO, na prípravu ktorého potrebujeme PRESNÉ pomery tuku a hladkej múku:
125 g tuk
80 g hladká múka
Zmäknutý tuk zmiešame s hladkou múkou, dáme do misy, ktorú prikryjeme a na pol hodinu necháme odstáť v chlade.
Druhým je ZÁVINOVÉ CESTO
80 g hladkej múky
1 žĺtok
1 malá kávová lyžička octu
40 ml studenej vody
soľ
Múku trochu osolíme, zatiaľ si v miske vedľa poriadne vymiešame žĺtok s vodou a olejom, potom ho nalejeme do múky a vypracujeme tuhé cesto. Potom ho prikryjeme a necháme pol hodinu pri izbovej teplote odstáť.
LÍSTKOVÉ CESTO
Po odstátí oboch ciest závinové rozvaľkáme na pomúčenom povrchu približne na hrúbku 5 milimetrov. Do stredu vyvaľkaného závinového cesta položíme tehličku tukového cesta, ktorú prekryjeme všetkými stranami rozvaľkaného. Cesto potom položíme „dolu hlavou“, pomúčime a necháme 20 minút odpočívať. Po 20 minútach cesto znovu vyvaľkáme na hrúbku 5 milimetrov, poskladáme do taštičky ako predtým, otočíme „dolu hlavou“, pomúčime a opäť 20 minút necháme oddychovať. Celú procedúru zopakujeme ešte raz a až potom je cesto hotové.
presný predpis na obyčajné klasické lístkové cesto :-)
chválim.
tvoja pochvala ma teší :-)))
dakujem za pochvalu môjho receptu, môjho nápadu a za 5*
vrelo odporúčam vyskúšať.
tvoje krásne hodnotenie ma veľmi teší, vážim si to od teba.
teší ma, že sisi všimla nápaditosť receptu.
dakujem za uznanie a 5*
naštuduj si to.
tuku je v tomto recepte dostatok.
nič nepremenujem, ani keby si sa postavila na jednu mihalnicu, lebo názov som dala správne.
už sa k tebe nemienim vrátiť.
nezabudni poprosiť @redakciu , aby ťa poučila o odlišnosti názorov, o kuchárskych technologiách a učebniciach, ako aj o správnej Koložvárskej kapuste, aby si vedela viac, ako vieš :-)
nikdy som sa kuchárkou nenazvala. som len obyčajný amatér, ktorý pridávam recepty, o ktorých viem, že sú kvalitné a aj také, kde spravila chybu a nehanbím sa za to.
očakávam, že aj ty podložíš svoje rečičky vlastným receptom :-)
aj ked som amatér na amatérskej stránke, priebežne sa učím a doplňujem si svoje vedomosti, nikdy som netvrdila o sebe na rozdiel od Teba, že viem všetko alebo dosť ako to robíš Ty :-)))))
pečiem a varím veľmi dlho, mám recepty uverejnené na rôznych weboch, aj zahraničných, v rôznych časopisoch, blogoch a inde, hodnotia ich kladne aj šéfkuchári, bola by ste veľmi prekvapená, aj tie hviezdičky majú :-)
som si vedomá toho, že moje recepty sú kvalitné a učím sa dalej.
čo si vy o mne myslíte a ako čo chápete, to mi je úplne jedno :-)
už ste mi smiešna DDDDD
krútite sa ako had, vykrúcate ako veterná hviezdica, lebo ste nepochodila, už ste fakt trapná.DDDDD
odporúčam vám, aby ste sa nevykecávala, ale dokázala svoje kvality aspoň jediným receptom s nafoteným fotopostupom, aby sme mohli všetci ostatní posúdiť, čo viete vy :-)))
ste tu od septembra t. r,. mohli ste to stihnúť a nerečniť do vzduchu.
good luck :-)
som toho názoru, že ho dokážeš posúdiť spoľahlivo sama, bez obáv pred takými zlomyseľnými komentármi ako má @tiginko a spol.
nedaj sa nikým ovplyvniť, urob sama, ako uznáš za vhodné.
je známe, že @tiginko chodí rýpať tam, kde nemôže nič iné, nie som jediná :-)))
nesnaž sa tomu rozumieť, hodnoť len recept, ak ťa smiem poprosiť.
dakujem ti za uznanie a pochvalu, vážim si to od teba i za morálnu podporu.
už som ich jedla, sú neskutočne dobré :-)))
som rada, že si ich spomenula.
dakujem ti.
sú naozaj výborné, ak ich spravíš, určite ťa nesklamú, to ti garantujem :-)
dakujem za uznanie a 5*, vážim si to od teba, potešila si ma :-)))
uvedomuješ si vôbec, že svojimi komentármi mi nechtiac zvyšuješ
rating???
ved ja sa ti za tvoju námahu musím vlastne podakovať :-.))))
prečo sa len vykecávaš a zúriš, nepridáš svoje recepty, aby si dokázala svoje kvality DDDDD
Dnes som ich robil. Tieto pagáče sú úžasné (y) 5* odo mňa máš!
dakujem za recept.
si naozaj bleskurýchly:)
tvoju pochvalu si obzvlášť vážim :-)))
dakujem za uznanie, 5* a za skvelú správu!!!
dakujem za pochvalu a uloženie do kk.
dakujem za milý komentár.
dakujem za uznanie mojej práce, za uloženie do kk a 5*
ukladám
5*
dakujem za pochvalu, uloženie do kk a 5*
na moje veľké prekvapenie v chladničke pomalým fermentovaním krásne nakysli za tých 12 hodín, boli nad očakávanie ľahké , nuž a naozaj chutili. :-)
my máme radi ražnú múku, pre nás boli úžasné, príjemne prekvapili.
však kto ju nemá rád, tak nemusí, nie každému musí vyhovovať.
dakujem za komentík.
takže v pohode D
teba, priateľ môj, vždy rada ponúknem.
Chtěla bych poradit těm, kdo budou zkoušet tento recept, menší množství soli do těsta. Na 400 g mouky je použitá lžíce, tj. 20-25 g soli. Přesto, že je cibule sladká, je to strašně moc (cibulová náplň je navíc také přisolovaná).
Běžně se soli dává 1,6-2% (k hmotnosti mouky), tady to mělo být 8 g, necelé dvě rovné lžičky. Kdejaký dobrý lékař dnes radí méně solit ;-) navíc - kvasinky jsou také živé organismy a ani jim tolik soli nemůže dělat dobře.
(Čerpám z různých dostupných pekárenských technologií a z vlastní zkušenosti.)
K lístkování -či nelístkování- se tu, myslím, nejlíp vyjádřila @lubavas658
v tomto zložení to vôbec nie je presolené, a to nielen k vôli cibuli, ale aj kvôli chuti ražnej múky a ty to veľmi dobre vieš :-)
to je ten rozdiel voči pečivu len s bielou múkou, však?
no a ked budeš pomaly fermentované kysnuté cesto z chladničky, predtým opakovane prekladať, tu až 5x, tak vo výsledku bude lístkovať.
a ty vieš veľmi dobre ako skúsená pekárka aj toto. :-)
Prosím o neprznění mého nicku, všimla jsem si toho u vás už víckrát.
Cesto na lístkové koláče
Postup:
Z droždia, časti múky, mlieka a cukru pripravíme riedky kvások, poprášime múkou a v teplom prostredí necháme vykysnúť. Maslo prepracujeme s časťou múky a upravíme do tvaru štvorca.
Z preosiatej múky, roztopeného masla, vykysnutého kvásku a ostatných surovín vypracujeme cesto, ktoré prikryjeme čistým obrúskom a necháme v teplom prostredí vykysnúť. Vykysnuté cesto prepracovaním stužíme a zabalíme do neho tukový štvorec. Cesto ďalej pripravujeme rovnakým spôsobom /vaľkaním a prekladaním/ ako pri príprave lístkového cesta. Na výrobu cesta použijeme chladnejšie suroviny, aby cesto príliš rýchlo nekyslo. Dôležitá je hustota cesta a jeho správne vaľkanie a prekladanie, pretože prílišným vaľkaním a prekladaním sa môže narušiť lístkovanie.
Alan Lesyk je môj osobný priateľ, bolo by veľmi zaujímavé, keby spravil karikatúru o @tatranocka a @viera1 DDDDD
len pre tvoje info: t. č. žije v Chorvatsku a stará sa o svoju vnučku :-)
@all
@tatranocka a @viera1 je totiž tá jedna a tá istá identická osoba DDDDD
predvčerom sa @viera1 sama "Coming out"ovalla v Diskusii
Bezlaktozový jogurt - pozrite si to:
tatranocka, 26. novembra 2014 o 21:47
Hehe,takto znela otázka:
naladena, včera 16:52
Vie niekto ako sa doma vyrobí bezlaktózový jogurt? Jogurtové kultúry sa vraj dajú kúpiť v lekárni, ale tam nejak netušia čo od nich chcem. Nemajú jogurtové kultúry.
viera1, 26. novembra 2014 o 23:04
@leomax však som nič,len okopírovala zadanie :) :) :)
Dôležité je,aby ste vysvetlili význam prekladania vášho cesta v tomto recepte tak,aby to pochopili aj skúsené kuchárky...lebo sa to zatiaľ nepodarilo...a to je podstatné :) Budem čakať.
mňa vy ani akože vaša teta @viera1 neoklamete DDDDD
nič z toho, čo ste uviedla vám neverím, lebo viem viac, ako by ste predpokladali, nenahraditeľná lekárka z Prahy, kde vás už nechcú :-)))
vymyslené rozprávky o tom, že váš otec je priateľ Alana Lesyka vám nežeriem, možno iní áno DDDDD
Vyjadrite sa k prekladaniu cesta,dobre?
už som sa vyjadrila opakovane :-)
@lubavas658 , vieš prečo som recept nepremenovala?
pozrela som si pre istotu učebnicu pre čašníkov a kuchárov, Príprava jedál - Technológia od autorov E. Brhlík a J. Romaňuk, kde a strane 610 je presne popísané,
kysnuté lístkové cesto, odporúčam tebe i ostatným si to naštudovať.
dočítaš sa, že som dala názov správne.
Vy ste tu z tej knihy necitovali, urobil to iný, dal si tú námahu, pretože videl,ze to nie je tak ako ste hovorili.
Tak vás teraz žiadam na základe týchto nových informácií,aby ste sa vyjadrili, prečo ste vedome klamali??? odbili ste ma takým spôsobom,ze to vyzeralo,ze máte pravdu, lenze loz má krátke nohy! Som velmi zvedavá naco je to prekladanie vo vašom recepte, vôbec nemá opodstatnenie,vôbec cesto nie je robené podľa návodu v knihe. Stačilo len zmiesiť spolu s tou opraženou cibuľou,vyvalkať, nehať podkysnúť a vykrajovat pagáce. polovica roboty usetrena, listovať sa aj tak nelistovali, nebol dôvod, aj kniha to potvrdzuje. Niektorý sme to vedeli hned, len sa tu hráte na dôlezitú a vedome zavádzate. Laici varecháči vám budú mozno aj potomto verit, im je to jedno, co ako sa volá, ako sa robí, ak to dá pusta, tá iste vie,co robí:DDDD tak nech jej veria a robia zbytocne a zle.
pusta1, 23. novembra 2014 o 18:58
@ancicka , máš pravdu.
na moje veľké prekvapenie v chladničke pomalým fermentovaním krásne nakysli za tých 12 hodín, boli nad očakávanie ľahké , nuž a naozaj chutili. :-)
Fermentácia vzniká pri kvasenom ceste,nie pri kysnutom :) Ak neviete rozdiel,vysvetlím ☺☺☺ pre neskúsených.
Vy máte len šťastie,že ešte nikto neochutnal vašu novú technológiu výroby betónu...
ste skrátka super odborníčky obe!!!☺☺☺
@tatranocka , bez obáv, môj recept už aj odskúšali a potvrdili,
môžete si písať, čo len chcete☺☺☺
☺☺☺☺☺
Ďakujem.
hlavne ten váš BAN si @redakcia všimne, ako aj to že 2x vám udelený @redakciou nerešpektujete.
váš komentár som nahlásila @redakcii
Kludne. Nahláste. Nikoho som neurazil a @redakcia aj všetci vedia, že ten BAN mám práve kôli Vám. A aj sa vie, že vystupujem pod iným nickom. Už to konečne pochopte...
By the way.. Ani Vy Váš BAN nerešpektujete...
napr.
pusta1, dnes 09:23
@tatranocka , súhlasím, zábava pokračuje, avšak na váš účet :-)
mňa vy ani akože vaša teta @viera1 neoklamete DDDDD
nič z toho, čo ste uviedla vám neverím, lebo viem viac, ako by ste predpokladali, nenahraditeľná lekárka z Prahy, kde vás už nechcú :-)))
A nie je to len u mňa a prvý raz ...
Ludia vy nemáte nič iné na práci len tu riešiť či @pusta oklamala cesto? Alebo koho vlastne oklamala?
Zmeniť systém hodnotenia naj receptov nie na základe počtu uloženia do KK, ale kombinácia KK + najkomentovanejsi recept -> skratka by vyhral recept, ktorý by najviac zaujal ;-)
Samozrejme autorove komentáre by sa nerátali
@marikahr , kriteriom na zobrazovanie receptu v rebricku TOP recepty je jeho klikanost.
Hodnotenie receptov v sutazi NAJ recept mesiaca urcite nebudeme menit, zostava podla poctu ulozenia receptu do KK. Podla poctu komentarov by to bolo celkom neobjektivne, predsa ked ma recept vela komentarov, este neznamena, ze je dobry.
nie je dôležité vôbec, na ktorom mieste je ten - ktorý recept odo mňa v dennom až 14 dennom sumári vpravo hore, ktorý je podľa klikanosti. nebude tam, ak nebudete klikať.
keby ste boli súdni, tak by ste rating mojich receptov umelo nezvyšovali vašim klikaním :-)
podstatné je umiestnenie v mesačnom sumári TOP receptov, kde sa recepty zoraďujú podľa uložení do kk,. tam mám každý mesiac nie jeden, ale viac receptov a na veľmi slušnom mieste, vdaka vám, ktorí ste si ho uložili.:-)))
tak nechápem, o čom sa tu zbytočne sporíte. :-)
inak tlačidlo IGNORÉ by som tiež uvítala :-)))
Prajem Vám všetkým Pekný večer.
Btw ja chápem aký je princíp top receptov ;-)
@norbert1 ja viem, že môj návrh je scestny, ale myslím že tieto typy príspevkov by zmizli automaticky, keby mali nahrávať body "zlým varechacom" :-)
uviedla som len pre zaujímavosť.
tagy som opravila.