Oškvarkové pagáčiky fotorecept

tassiedevilTassiedevil, 62 ročný muž, Hobart, 18. júna 2014 9:18
Ďalšie jeho recepty »

Tento postup na pagáčiky som sa naučil od mojej mamky...

Suroviny

700 g
2 čl
400 g
4 ks
250 ml
25 g
1 lyžica

Postup prípravy

  1. 1

    200 g múky, na jemno pomleté oškvarky a ocot spolu spracujeme a tvarujeme do gule. Zo zbytku múky, troch žľtkov /jeden žľtok necháme na potretie/a ostatných surovín zamiesime polotuhé cesto, ak sa nám zdá cesto tvrdé,tak pridáme trochu vody a dobre vymiesime ako na chleba..necháme odpočívať 10 minút. Potom cesto rozdelíme na dve polovice a vyvaľkáme na veľkosť taniera. Taktiež vyvaľkáme oškvarkové cesto a vložíme ho medzi dve vyvaľkané polovice cesta a okraje dookola dobre spolu postláčame, aby sa nám cesto dobre spojilo.

    Oškvarkové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    na vrch položíme druhú polovicu cesta, vlastne vytvoríme sendvič...

    Oškvarkové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    vyvaľkáme do tvaru obdľžnika na hrúbku asi 10 mm, a prekladáme ako lístkové cesto,/vid. Lístkové cesto inverse/ medzi mojimi receptmi. Necháme prikryté na teplom mieste odpočívať 15 min. Celý proces zopakujeme 3x.

  4. 4

    nakoniec cesto vyvaľkáme na hrúbku 10-15 mm, ostrým nožom nahusto jemne pozarezávame a vykrajujeme pagáčiky o priemere 45-50mm. Pokiaľ nechcete mať z cesta odpad, tak ich môžete nakrájať na štvorce...ale to už nie sú tie pravé pagáčiky... Povrch vykrojených pagáčikov jemne za pomoci štetca potrieme žľtkom, rozmiešným s trochou vody alebo mlieka....Pečieme na 200 stupňov C v predhriatej rúre asi 20 -25 min. Pokiaľ sa vám naraz nevmestia do rúry, tak ich môžete piesť na dva krát, len ich je potrebné prikryť, pokiaľ sa prvá várka pečie.. Ako dlho vydržia čerstvé, to vám neviem povedať, lebo sa po nich v ten deň zapráši....Prajem dobrú chuť.

    Oškvarkové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    upečené

    Oškvarkové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 5
ohodnoť recept:
Hlasovalo 13 ľudí (4,6 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist