Foto: canadabc
Moje najoblúbenejšie...
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Do muky dame sol, zltky, vykysnuty kvasok z mlieka, trochu cukru a kvasnic a vypracujeme cesto. Nechame ho vykysnut, rozvalkame, potrieme 1/3 skvariek (ak skvarky nie su slane tak trochu osolime), prelozime ako listkove cesto a nechame 10 minut stat. Postup opakujeme 3x.
- 2
Cesto si rozvalkame na pomucenej doske asi na hrubku 2 cm, nozikom urobime ryhy a vykrajujeme mensie kolieska asi 3cm priemer. Poukladame na vymasteny plech a potrieme rozslahanym vajickom a nechame este trochu podkysnut a upecieme na 180C do zlatova.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
V tých Bánovciach si žijú. Krásne a chutné pagáčiky. Ešte niečo
z tých údenín navar a hoď sem. Máš provokatívneho nika.
@ancicka , pozrela som, no tieto tam nevidím.
600g hl.muka, 500 g oskvarky mlete, 4 zltka, 2 lyzicky soli, 1 lyzicka cukru krystal, 300 ml vlazne mlieko, 20 g kvasnice, vajicko so solou na potretie
dufam som nic nezabudla.
pozdravujem prekrasnu BC.