Foto: mesiar50
Recept resp.fintu mám od jednej staršej pani čo k nám chodievala do predajni z mäsom.Nemusíte oškvarky mlieť.Jednoducho ich len vytlačíte z umelého obalu.Finálny Zobraziť celý popisRecept resp.fintu mám od jednej staršej pani čo k nám chodievala do predajni z mäsom.Nemusíte oškvarky mlieť.Jednoducho ich len vytlačíte z umelého obalu.Finálny výrobok resp.pagáče majú jemne korenistú príchuť.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Suroviny na kysnuté cesto som dobre vymiešal mixerom.Nechcelo sa mi miesiť.Vy si to spravte prosím po svojom.
-
2
Vyhnietené cesto poprášime múkou prikryjeme utierkou a necháme kysnúť asi hodinu.
-
3
Oškvarkovú pomazánku si musíme vybrať z chladničky skôr aby nebola stuhnutá
-
4
Cesto si vyvaľkáme zhruba na 1,5 cm- 2 cm.Nanesieme si na ňu pomazánku.Pravú stranu pretiahneme do stredu cesta.Potom zakryjeme ľavou stranou pravú stranu.
-
5
Zatiaľ to vypadá takto ako to vidíte na obrázku č.5
-
6
Už takto zložené cesto musíme ešte natrieť pomazánkou a znovu ho poskladať.Vznikne nám kocka ako na obrázku č.7
-
7
Takto poskladanú kocku necháme oddýchnuť cca.15 min. Tento technologický postup čo som popísal horevyššie musíme zopakovať ešte 2 x .
-
8
Keď sme už celý proces zopakovali 3 x cesto si rozvaľkáme cca.1,5 cm - 2 cm. Povykrajujeme si kolieska cesta ktoré si umiestnime na plech vystlaný papierom na pečenie.
-
9
Prajem vám dobrú chuť priateľia
Od kuchára je to ešte ďaleko.Ďakujem milá Izka.
Vďaka
Domáce je domáce to je jasná správa..Dobrý typ ten cesnak resp.cibula.Ďakujem krásne
Pošlem aj viac od teba nešanujem.Vždy ma potešíš Evka.Ďakujem.pa pa
Nemáš čo ďakovať naozaj.Ja ďakujem za pekný komentár
Ahoj Janka.Rád ťa vidím.Túto pomazánku mám z maďarska,ale u nás som sa s ňou stretol tuším v Billa.Vieš u nás chodí skorej na nákup moja polovička.Ďakujem ti Janka.pa pa
Ahoj ariela.Samozrejme,že s čerstvým droždím to musí fungovať takto isto dokonca aj lepšie.Ďakujem.pa pa
si veľmi šikovný (y)
5*****
Zlatá si alex37.Vďaka
Hmm nič moc prvý pokus.Édes Ibyke srdečná vďaka.Už,len naštudovať tú tvoju japonskú techniku pečenia. Ten tvoj sladký chlebík by som rád videl pred sebou na stole a to onedlho.
Ježiškove husličky,medovnicek LCD monitor mám ako hviezdnu oblohu.Srdečná vďaka
OPRAVA:
Ježiškove husličky,medovnicek LCD monitor mám ako hviezdnu oblohu.Srdečná vďaka, pa
Pekne ďakujem
Ďakujem pekne elena1.
Vďaka aankaa.
Čauko priateľko.Čo si zabýjal? Ja som pred odcestovaním do NL porozdával celý mäsiarsky vercajch kamarátom.Takže nemám mlynček.Možno práve preto ma napadla táto finta.Vidím,že sa už ochladzuje tak si už začal z výrobou rôznych špecialít.Si dobrý odborník.Ďakujem a prejem ti aj ja všetko dobré.
Na obr. č. 6 je poskladané cesto natreté este raz a predpokladam, ze nie rozvalkať , len prelozit zhora dole na kocku. To opakovanie robit zakazdým aj s novým potretím pomazánkou alebo uz bez nej? V texte som sa to nedočítala. Ďakujem za odpoveď. Priznám sa, ze obdivujem Tvoje pagáčiky, ja také nikdy nedokážem. :-(
Ďakujem ti terinka
Treba to preložiť aby z toho bola nakoniec akoby kocka.Marienka potom už cesto nenatierame.Opatrne ho vaľkáme a prekladáme.Tak ako idú obrázky za radom.Iste som to nejak zložito popísal.Pomazánku iste dostať aj u mäsiara.Ja som ju videl tuším v bille.Neboj sa spravíš to v pohode.Ja som to robil prvý krát.Ďakujem ti pekne.
Aj tvoje budú také nepochybujem o tom.Ďakujem
Máš pravdu.Tie dnešné výrobky sú samá náhrada a umelina.A ako bývalý technik-miešač výrobkov zacítim aj na sto honov v tom výrobku či už kurací separát,alebo kožovú emulziu.Ďakujem ti sovka62
Ďakujem pekne
Srdečná vďaka.pa pa
Milá aroo.Ty si tiež expertka.No neviem.Toto je lístkové cesto či sa to klobásové maso tam udrží.V ceste na pizzu by som si to vedel skorej predstaviť.I keď nápad to nie je na zahodenie.Držím palce. Pa
No neostáva ti nič inšie ,len ísť k maďarovi a spraviť tepertos pogácsu.Už len mi je nesmierne lúto,že ti v tom ocko nepomože.Skláňam hlavu pred jeho pamiatkou.
Ďakujem a prajem ti všetko dobré
Aj tvoje budú chutné určite.Pekne ti ďakujem
Máš vlastne pravdu.Cesto by to malo spojiť.Som zvedavý potom sa ozvy.Ďakujem
Zdravím ťa tiež priateľ nadasky.Som rád,že sa ti pagáče podarili i keď som o tom ani nepochyboval.Máš zlatých vnúčikov. Pozdravujem celú tvoju rodinku a prajem vám všetkým príjemný víkend.
Ďakujem ywett.Prajem ti príjemný víkend.
Nemáš čo ďakovať.Ja ti ďakujem za pekný komentár.
Som rád milá frezia,že sa ti pagáče páčia.Ďakujem a prajem ti všetko dobré.
Recept je od jednej staršej pani ktorá chodievala k nám do mäsiarstva kde som v tej dobe pracoval a stále,,naháňala"omrvinky z oškvarkov ktoré sa nedali predať v prvej akosti.Z takých omrviniek ktoré sa usadia na spodku kotla sa vyrába aj oškvarková nátierka.
Samozrejme nesmú byť zhorené.No @milanblaho1 keď spravíš nejaký dobrý kšeft dúfam,že mi to oznámiš.xi xi.
ps: raz som tieto pagáče robil tak,že som rozrezal surovú klobásu a tie som použil miesto tej oškvarkovej nátierky.Ďakujem ti pekne.