Chilli con carne

Chilli con carne z pomalého hrnca

Autor receptu: kucharka

Pre milovníkov pomalých hrncov :-)) Recept je podľa Jane Hornby.

6
porcií
20 minút
príprava
480 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nakrájanú cibuľu, papriku a čerstvý koriander vložíme do pomalého hrnca. (Trochu koriandra si odložíme na zdobenie.)
  2. Na panvici s horúcim olejom sprudka opečieme na veľké kocky nakrájané mäso, posolíme a pokoreníme. Opekáme po častiach.
  3. Mäso vložíme do pomalého hrnca k cibuli a paprike.
  4. Na panvici, kde sme opekali mäso, opečieme roztlačený cesnak, koreniny a oregano.
  5. Postupne pridáme pretlak, paradajky a vývar. Privedieme k varu. V zime používam lúpané paradajky a keď nemám domáci vývar, dám kupovaný alebo len vodu.
  6. Horúce vylejeme na mäso v pomalom hrnci.
  7. Prikryté varíme 7 hod na Low, alebo 3,5 hod na High. Pridáme fazule a ešte povaríme 1 hod na Low alebo 0,5 hod na High.
  8. Nakoniec vmiešame čokoládu. Podávame s ryžou. Ja ešte dám lyžicu smotany, “zapichnem” čipsy, posypem čerstvým koriandrom a nakrájanými chilli papričkami.
  9. A tu sú kamarátky chilli: