Cestoviny so zelenou baby špargľou a krevetami (fotorecept)

Autor receptu: zuzanka1367

Keď sa Vám podarí kúpiť krásnu zelenú baby špargľu a v talianskom týždni skvelé chladené taglatelle, nie je čo váhať, naozaj máte za 30 minút vybavený obed a krásny deň pred sebou :)

2-3
porcie
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Krevety premyjeme a osušíme, pri špargli som asi trochu podvádzala, lebo uvádzam v surovinách 200 g, ale minimálne 50 g som schrúmala za surova, také boli chutné :) orežeme končeky a oddelíme chrumkavé hlavičky, cibuľku, cesnak a chilli papričku nakrájame na drobno.
  2. A teraz to už budú celkom fofry :) zohrejeme olej, na ňom speníme cibuľku, pridáme chilli papričku a cesnak a necháme prevoňať olej. Vsypeme osušené krevety, krátko osmažíme, prilejeme víno, citrónovú šťavu a spodné končeky špargli, premiešame, osolíme a pridáme trochu bieleho korenia a podusíme asi 4 minúty. Až chvíľku pred koncom pridáme hlavičky špargli a len ich krátko sparíme, aby boli chrumkavé. Ak sa Vám zdá veľa tekutiny, nechajte trochu zredukovať, ak málo pridajte trošku vody v ktorej sa varila cestovina. A na záver pridať lyžičku studeného masla. Hotovo!
  3. Chladené cestoviny varte obvyklým spôsobom asi 3 minúty, samozrejme, že môžete použiť cestoviny také, aké mate doma. A to je celý obed.
  4. Na tanieri prizdobte hoblinami dobrého tvrdého syra. Už zaželať len Dobrú chuť!