Cestoviny s pestom

Cestoviny so sicílskym pestom a s olivami

Autor receptu: davital

Talianske jedlo odporúčam variť pri talianskej hudbe a pri otvorenom víne. Len tak dokážete variť s vášňou a láskou pre svojich blízkych.

2
porcie
2 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na začiatok si pripravte pesto. Rozmixujte sušené paradajky (môžu byť aj sušené v oleji), s olivovým olejom, cesnakom a s parmezánom. Následne zamiešajte lyžičkou trochu paradajkového pretlaku.
  2. Dajte si variť cestoviny (špagety).
  3. Na panvici si pripravte narezané olivy s olivovým olejom, k tomu primiešate pesto a trochu restujte. Postupne pridajte biele víno. Potom môžete pridať trochu vody z cestovín. Ak sa vám to všetko spojí, je dobre zamiešať ešte trochu masla.
  4. Uvarené cestoviny dajte do panvice s pripravenou omáčkou a premiešajte. Nakoniec posypte parmezánom a podávajte s bielym vínom.