Cestoviny s pestom
Cestoviny so sicílskym pestom a s olivami
Autor receptu: davital
Talianske jedlo odporúčam variť pri talianskej hudbe a pri otvorenom víne. Len tak dokážete variť s vášňou a láskou pre svojich blízkych.
2 porcie |
2 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Na začiatok si pripravte pesto. Rozmixujte sušené paradajky (môžu byť aj sušené v oleji), s olivovým olejom, cesnakom a s parmezánom. Následne zamiešajte lyžičkou trochu paradajkového pretlaku.
- Dajte si variť cestoviny (špagety).
- Na panvici si pripravte narezané olivy s olivovým olejom, k tomu primiešate pesto a trochu restujte. Postupne pridajte biele víno. Potom môžete pridať trochu vody z cestovín. Ak sa vám to všetko spojí, je dobre zamiešať ešte trochu masla.
- Uvarené cestoviny dajte do panvice s pripravenou omáčkou a premiešajte.
Nakoniec posypte parmezánom a podávajte s bielym vínom.