Cestoviny
Cestoviny s tekvicovou omáčkou so šampiňónmi (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
V jesennej sezóne nie je o tekvice všetkého druhu núdza. Vyskúšajte túto omáčku, ktorá sa hodí nielen na cestoviny, ale aj k mäsu.
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Cestoviny uvaríme v osolenej vode.
- Tekvicu nakrájame na kocky, dáme do hrnca, zalejeme vývarom. Vývaru nedávame veľa, omáčku nebudeme zahusťovať.
- Pridáme mleté korenie, muškátový kvet, ošúpané celé strúčiky cesnaku, osolíme a povaríme 10 minút.
- Potom tekvicu rozmixujeme.
- Šampiňóny nakrájame na plátky a na oleji orestujeme. Vmiešame so omáčky.
- Nakoniec vmiešame nasekané lístky bazalky a šalvie.
- Cestoviny naporciujeme na taniere a prelejeme omáčkou.