Cestoviny

Cestoviny s tekvicovou omáčkou so šampiňónmi (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

V jesennej sezóne nie je o tekvice všetkého druhu núdza. Vyskúšajte túto omáčku, ktorá sa hodí nielen na cestoviny, ale aj k mäsu.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cestoviny uvaríme v osolenej vode.
  2. Tekvicu nakrájame na kocky, dáme do hrnca, zalejeme vývarom. Vývaru nedávame veľa, omáčku nebudeme zahusťovať.
  3. Pridáme mleté korenie, muškátový kvet, ošúpané celé strúčiky cesnaku, osolíme a povaríme 10 minút.
  4. Potom tekvicu rozmixujeme.
  5. Šampiňóny nakrájame na plátky a na oleji orestujeme. Vmiešame so omáčky.
  6. Nakoniec vmiešame nasekané lístky bazalky a šalvie.
  7. Cestoviny naporciujeme na taniere a prelejeme omáčkou.