Thajské karí
Thajské karí

Červené karí podľa Martina „Fefe“ Žúžiho z Hexu videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 20. novembra 2021

Svoje obľúbené jedlo nám dnes navaril skladateľ, textár a gitarista skupiny HEX. Nechajte sa inšpirovať jeho receptom a vneste si do domova trochu Ázie.

Videopostup

Suroviny

500 g
1 bal.
2 ks
1 ks
125 g
2 ks
1 l
2 PL
4 ks
2 PL (alebo hnedý)
1-2 ks
 čerstvá

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do rozohriateho woku nalejeme kokosové mlieko a 4 PL rastlinného oleja. Pridáme karí pastu a dôkladne rozmiešame.

  2. 2

    Keď omáčka začne vrieť, pridáme na kúsky nakrájané kuracie mäso, rozkrájanú a nožom popichanú citrónovú trávu, rybaciu omáčku, cukor a povaríme. Neskôr pridáme kafírový list, trochu citrónovej šťavy a na kocky nakrájanú cuketu a papriku. Ešte chvíľu povaríme a na záver pridáme pár lístkov bazalky.

  3. 3

    Karí pri servírovaní ozdobíme lístkami bazalky a kúskom čili papričky a podávame s uvarenou basmati ryžou.

  4. 4

    Basmati ryža: Do hrnca s troškou oleja pridáme ryžu, premiešame, zalejeme vodou, osolíme a uvaríme domäkka.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha