Červené karí podľa Martina „Fefe“ Žúžiho z Hexu videorecept
Svoje obľúbené jedlo nám dnes navaril skladateľ, textár a gitarista skupiny HEX. Nechajte sa inšpirovať jeho receptom a vneste si do domova trochu Ázie.
Suroviny
500 g |
|
1 bal. |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
125 g |
|
2 ks |
|
1 l |
|
2 PL |
|
4 ks |
|
2 PL (alebo hnedý) |
|
1-2 ks |
|
|
|
|
|
|
|
čerstvá |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Do rozohriateho woku nalejeme kokosové mlieko a 4 PL rastlinného oleja. Pridáme karí pastu a dôkladne rozmiešame.
- 2
Keď omáčka začne vrieť, pridáme na kúsky nakrájané kuracie mäso, rozkrájanú a nožom popichanú citrónovú trávu, rybaciu omáčku, cukor a povaríme. Neskôr pridáme kafírový list, trochu citrónovej šťavy a na kocky nakrájanú cuketu a papriku. Ešte chvíľu povaríme a na záver pridáme pár lístkov bazalky.
- 3
Karí pri servírovaní ozdobíme lístkami bazalky a kúskom čili papričky a podávame s uvarenou basmati ryžou.
- 4
Basmati ryža: Do hrnca s troškou oleja pridáme ryžu, premiešame, zalejeme vodou, osolíme a uvaríme domäkka.
Tiež karí:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu