« Naspäť na tento recept

Čertovsky pálivé rezne (fotorecept) verzia na vytlačenie

Gurmáni a labužníci pozdvihnite svoj zrak na tento recept. Je to veľmi dobré bravčové stehno a ma riadne čípoš grády. Zároveň mäkučké, ako vata. Naopak vegetariáni, žlčnikári a žalúdkari pozor, nečítajte, lebo neodoláte a si ho urobíte. Určite sú tu podobne recepty, ale mi nedá to zverejniť, takú dobrotu.

Autor receptu: kvakac

Postup receptu

Rezne osušíme, naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme prelisovaným cesnakom. Necháme postáť asi 5 minút. Potom v strúhanke ich riadne pritlačíme, nech sa nalepí čo najviac strúhanky. Zo strúhanky dáme rezne do rozšľahaných vajec a napokon rýchlo smažíme do červena z oboch strán.
Čertovsky pálivé rezne (fotorecept) - obrázok 1

Zatiaľ si pripravíme suroviny na omáčku. Cesnak posekáme na drobno. Všetko zmiešame.
Čertovsky pálivé rezne (fotorecept) - obrázok 2

Osmážané rezne uložíme na plech.
Čertovsky pálivé rezne (fotorecept) - obrázok 3

A zalejeme pripravenou omáčkou a zakryjeme alobalom. Dáme do horúcej rúry na 200 °C a pečieme pol hodinu. (To je 30 minút)
Čertovsky pálivé rezne (fotorecept) - obrázok 4

Po pol hodine je to hotové, vytiahneme necháme trochu vychladnúť a nekonečna maškrta je pred vami. Stráášne rýchlo sa minie.
Čertovsky pálivé rezne (fotorecept) - obrázok 5

Servírujte si podľa uváženia, tak čo máte radi. U nás bola ryža s kukuricou a čalamáda. Tá omáčka nemá chybu a páli koťuha, ale zas zničí chrípku. Ja som do plechu na pečenie ešte pridal cesnak roztlačený pár strúčikov naviac (preventívne). Ten som si dal na rezeň.
Čertovsky pálivé rezne (fotorecept) - obrázok 6

Suroviny




8
porcií
30
minút
príprava
30
minút
na 200 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist