Bravčové rezne

Čertovsky pálivé rezne (fotorecept)

Autor receptu: kvakac

Gurmáni a labužníci pozdvihnite svoj zrak na tento recept. Je to veľmi dobré bravčové stehno a ma riadne čípoš grády. Zároveň mäkučké, ako vata. Naopak vegetariáni, žlčnikári a žalúdkari pozor, nečítajte, lebo neodoláte a si ho urobíte. Určite sú tu podobne recepty, ale mi nedá to zverejniť, takú dobrotu.

8
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Rezne osušíme, naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme prelisovaným cesnakom. Necháme postáť asi 5 minút. Potom v strúhanke ich riadne pritlačíme, nech sa nalepí čo najviac strúhanky. Zo strúhanky dáme rezne do rozšľahaných vajec a napokon rýchlo smažíme do červena z oboch strán.
  2. Zatiaľ si pripravíme suroviny na omáčku. Cesnak posekáme na drobno. Všetko zmiešame.
  3. Osmážané rezne uložíme na plech.
  4. A zalejeme pripravenou omáčkou a zakryjeme alobalom. Dáme do horúcej rúry na 200 °C a pečieme pol hodinu. (To je 30 minút)
  5. Po pol hodine je to hotové, vytiahneme necháme trochu vychladnúť a nekonečna maškrta je pred vami. Stráášne rýchlo sa minie.
  6. Servírujte si podľa uváženia, tak čo máte radi. U nás bola ryža s kukuricou a čalamáda. Tá omáčka nemá chybu a páli koťuha, ale zas zničí chrípku. Ja som do plechu na pečenie ešte pridal cesnak roztlačený pár strúčikov naviac (preventívne). Ten som si dal na rezeň.