Čerešňový koláč

Čerešňový smotanový koláč

Autor receptu: helena10

Veľmi rýchle a jednoduché pečenie s osviežujúcim výsledkom.

Suroviny

Postup

  1. Zmäknuté maslo vyšľahám s cukrami a soľou do nadýchaného stavu. Pridám vajce, prešľahám. Potom pridám kyslú smotanu a prešľahám. Nakoniec nasypem preosiatu múku s práškom do pečiva a prešľahám. Cesto je hustejšej konzistencie.
  2. Cesto rozotriem do vymastenej a hrubou múkou posypanej okrúhlej formy s priemerom 23 cm. Na cesto rovnomerne rozložím neochutené odkôstkované čerešne bez šťavy (po odkôstkovaní boli na sitku). Jemne ich zatlačím trošku do cesta.
  3. Navrch čerešní lyžicou naložím a po celom povrchu rovnako rozotriem smotanový krém, ktorý som pripravila zmiešaním kyslej smotany, cukru a škrobu.
  4. Pečiem vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 35-40 minút. Kontrolujem. Riaďte sa podľa svojej rúry.
  5. Koláč nechávam vychladnúť, ozdobím a potom nakrájam. Dobrú chuť prajem!