Celozrnné špagety so shiitake, s cícerom a olivami
Foto: blissofplants
Tak toto nie je najfotogenickejšie jedlo aké som kedy fotila, ale chutilo, tak som sa rozhodla pridať recept. ? Pekný víkend všetkým ? Určite by som Zobraziť celý popisTak toto nie je najfotogenickejšie jedlo aké som kedy fotila, ale chutilo, tak som sa rozhodla pridať recept. ? Pekný víkend všetkým ? Určite by som ešte pridala listy čerstvej bazalky keby som mala.?♀️
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 PL podľa vlastného výberu |
|
1/2 ks |
|
1 strúčik |
|
100 g |
|
1 konzerva |
|
200 g (passata) |
|
120 g |
|
za malú hrsť (nemusia byť) |
|
za malú hrsť (nemusia byť) |
|
|
|
|
|
|
|
1/2 ks |
|
Postup
-
1
Začneme varením špagiet v osolenej vode.
- 2
Medzitým na panvici zohrejeme olej a opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu.
- 3
Pridáme huby s očisteným a nadrobno nakrájaným cesnakom. Dusíme niekoľko minút.
- 4
Pridáme scedený opláchnutý cícer, vmiešame passatu s nakrájanou chilli papričkou. Dobre ochutíme a varíme zhruba 15-20 minút.
- 5
Na záver všetko zmiešame s uvarenými špagetami.
- 6
Pridáme zopár olív, opražené píniové oriešky a čerstvé listy bazalky.
Tiež Špagety:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Šťastnou cestu domů a Požehnané Vánoce a pevné zdraví tobě i celé rodině!
Ten paradajkový pretlak sme doplnili my (pôvodne bola uvedená passata), ale máte pravdu, opravili sme to na pasírované paradajky. Ešte pre @blissofplants - v postupe chýbalo použitie cícera, tak sme ho doplnili na začiatok bodu 4, hádam sme sa trafili :) Kebyže nie, prosíme, upravte v recepte. Pekný adventný večer všetkým prajeme.
S receptom dorazím už len snáď zo Slovenska🙏😍🌟nech mi to lepšie myslí😉
Ďakujem😍