Kuracia pečeň
Kuracia pečeň

Čarovná panvica s pečeňou, šalotkou a paprikou fotorecept

sracz - fotkasracz, 2. mája 2020
Čarovná panvica s pečeňou, šalotkou a paprikou (fotorecept)
Foto: sracz

Veľmi rád „labužírujem“ s pečeňou pripravovanou na rôzne spôsoby, ale kuracia má, aspoň u mňa, vždy „zelenú a na voľno“. Možno zapracovali ilúzie z detstva, kedy nás s bratom, naša Mamka presladká, spravodlivo podelila s jedným kusom, pri občasnej domácej príprave toho, aj na slovenských regiónoch chovaného kura domáceho. Teraz kuraciu pečeň kupujem aj vo viac ako polkilových téglikoch, takže som sa „rozšafáril“ a vymýšľam kombinácie s ingredienciami, ktoré by nám v minulosti ani nezišli na um.

4-6
porcie
30 minút
príprava
6-8 minút
tepelná úprava

Suroviny

240-250 g prerastená
240-250 ml (cibuľa)
240-250 ml
500-600 g
podľa potreby
podľa potreby
2-3 PL čerstvé
podľa potreby
120-150 ml strúhaný
podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nič „svetaborné“, ale zato naozaj chutné a voňavé alias „šmačne a pachňuce“! Na zodpovedajúcej rajnici som vyškvaril pokrájanú „kúpenskú“ slaninu, na jej škvarkách orestoval „mesiačiky“ šalotky a pokrájanú zelenú papriku.

    Čarovná panvica s pečeňou, šalotkou a paprikou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z chladničky som vybral „kontajnerík“ kuracích pečienok, ktoré si tam cez noc „búvali“ v marináde z plnotučnej liptovskej horčice.

    Čarovná panvica s pečeňou, šalotkou a paprikou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rozprestrel som ich po povrchu paprikovo-šalotkového základu, posypal čerstvo mletým korením štyroch farieb (čMK4F) a údenou sladkou mletou paprikou pána Urblíka z Komárna.

    Čarovná panvica s pečeňou, šalotkou a paprikou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po prvých štyroch minútach restovania som pečene poobracal, dorestoval ešte „krát“ 4 minúty aj na druhej strane a až teraz dochutil soľou. Nadosmrti neprestanem byť vďačný milej šikovnej pani Blaženiakovej, majsterky kuchárky VZK VLA v Košiciach, ktorá ma do tajov tejto technológie trpezlivo zaúčala.

    Čarovná panvica s pečeňou, šalotkou a paprikou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Výsledný „bouquet“ chutí som vyšperkoval „orechom“ čerstvého masla a

    Čarovná panvica s pečeňou, šalotkou a paprikou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    už na tanierikoch prísne stráženým a žiarlivo opatrovaným, postrúhaným údeným oštiepkom.

    Čarovná panvica s pečeňou, šalotkou a paprikou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    K receptu s „filet mignon“ som zabudol pridať 1. májovú rozkvitnutú čerešňu, ktorú som bol tu v Peoria-AZ nútený imitovať bougainvillea-ou. Tú však už poznáte, tak aspoň pohľad na bazaličku voňavú, ktorá rozkvitla na mojej bylinkovej hriadke!

    Čarovná panvica s pečeňou, šalotkou a paprikou (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu


Jeden komentár