Bryndzový koláč
Bryndzovník (fotorecept)
Autor receptu: gordonko
60 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup- Potrebné suroviny. Väčší v šupke uvarený zemiak necháme vychladnúť a potom ho ošúpeme a nastrúhame na jemnom srtrúhadle. Z mlieka, droždia a cukru si zarobíme kvások a necháme ho nabehnúť.
- Do misky od mixéra dáme nastrúhaný zemiak, hladkú múku, olej, soľ a vzídený kvások. Dobre vymiešame a zakryté cesto necháme nakysnúť.
- Nakysnuté cesto trochu prepracujeme a rozvaľkáme, preložíme ho na vymastený pekáč, upravíme ho do krajov pekáča a necháme znova nakysnúť cca 10 minút.
- Nakysnuté cesto natrieme plnkou z bryndze, smotany a trochy soli. Posypeme na mesiačiky pokrájanou cibuľou, na kocky pokrájanou slaninkou a dáme piecť do vyhriatej rúry 180 °C na približne 25 minút.
- Hotový bryndzovník posypeme pokrájanou pažítkou. DOBRÚ CHUŤ
|