Bryndzový koláč

Bryndzovník (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

60 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Potrebné suroviny. Väčší v šupke uvarený zemiak necháme vychladnúť a potom ho ošúpeme a nastrúhame na jemnom srtrúhadle. Z mlieka, droždia a cukru si zarobíme kvások a necháme ho nabehnúť.
  2. Do misky od mixéra dáme nastrúhaný zemiak, hladkú múku, olej, soľ a vzídený kvások. Dobre vymiešame a zakryté cesto necháme nakysnúť.
  3. Nakysnuté cesto trochu prepracujeme a rozvaľkáme, preložíme ho na vymastený pekáč, upravíme ho do krajov pekáča a necháme znova nakysnúť cca 10 minút.
  4. Nakysnuté cesto natrieme plnkou z bryndze, smotany a trochy soli. Posypeme na mesiačiky pokrájanou cibuľou, na kocky pokrájanou slaninkou a dáme piecť do vyhriatej rúry 180 °C na približne 25 minút.
  5. Hotový bryndzovník posypeme pokrájanou pažítkou. DOBRÚ CHUŤ