Bryndzové pečivo
Bryndzové slimáky
Autor receptu: divoska4444
Slané pečivo, výborná pochúťka na párty k vínu alebo pivu.
10 porcií |
60 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Do misy nasypeme múku, vyhĺbime jamku, pridáme cukor, rozdrobíme droždie a zalejeme časťou vlažného mlieka. Na teplom mieste necháme vzísť kvások.
- Potom pridáme ostatné suroviny patriace do cesta a vypracujeme hladké, nelepivé cesto.
- Po vykysnutí cesto rozdelíme na dve časti. Každú vyvaľkáme na obdĺžnik.
- Slaninku nakrájame na drobno, pridáme ostatné suroviny na plnku (zemiaky ošúpané a postrúhané ) a vymiešame. Tým máme plnku hotovú.
- Každý diel cesta potrieme plnkou, Zrolujeme do rolády, ktorú ešte troška pogúľame. Rolády nakrájame na rovnaké kúsky. Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Každý kúsok potrieme šľahaným vajíčkom, posypeme sezamovým semienkom, rascou a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C asi 20 min (záleží od druhu rúry).