Bryndzová polievka

Bryndzová polievka

Autor receptu: kvakac

Tá naša bryndzová, kto by ju nemal rád.

8
porcií
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do hrnca dáme pokrájanú slaninu na drobno, tak isto aj cibuľu krájame na drobno. Podusíme do bledo-hneda. A do toho pridáme strúhaný cesnak a jeden zemiak nastrúhaný tiež na drobno. Pár sekúnd premiešame a zalejeme vodou. Necháme variť.
  2. Ďalej pridáme kožu zo slaniny a ostatné zemiaky, ktoré sme pokrájali na drobno. Opatrne osolíme, lebo bryndza a kožka zo slaniny sú slané. Varíme až budú zemiaky mäkké.
  3. Počas toho si pripravíme do mixéra bryndzu, mlieko, mletú papriku, rascu a hladkú muku. Odoberieme z vývaru dve naberačky, ktoré nalejeme do mixéra a mixujeme bryndzovú hmotu do hladka. Tú potom vylejeme do hrnca a ešte pridáme mrveničku. Všetko to varíme asi 12 minút až je mrvenička mäkká. Napokon pridáme na drobno nakrájaný čerstvý kôpor, prevaríme pár sekúnd a hrniec odstavíme zo sporáku.
  4. A máme chutnú polievku, ktorá vám určite bude chutiť.