Bryndzová polievka
Bryndzová polievka
Autor receptu: kvakac
Tá naša bryndzová, kto by ju nemal rád.
8 porcií |
10 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Do hrnca dáme pokrájanú slaninu na drobno, tak isto aj cibuľu krájame na drobno. Podusíme do bledo-hneda. A do toho pridáme strúhaný cesnak a jeden zemiak nastrúhaný tiež na drobno. Pár sekúnd premiešame a zalejeme vodou. Necháme variť.
- Ďalej pridáme kožu zo slaniny a ostatné zemiaky, ktoré sme pokrájali na drobno. Opatrne osolíme, lebo bryndza a kožka zo slaniny sú slané. Varíme až budú zemiaky mäkké.
- Počas toho si pripravíme do mixéra bryndzu, mlieko, mletú papriku, rascu a hladkú muku. Odoberieme z vývaru dve naberačky, ktoré nalejeme do mixéra a mixujeme bryndzovú hmotu do hladka. Tú potom vylejeme do hrnca a ešte pridáme mrveničku. Všetko to varíme asi 12 minút až je mrvenička mäkká. Napokon pridáme na drobno nakrájaný čerstvý kôpor, prevaríme pár sekúnd a hrniec odstavíme zo sporáku.
- A máme chutnú polievku, ktorá vám určite bude chutiť.