Bryndzová polievka

Bryndzová polievka s hubami a kôprom

Autor receptu: ivka268

Rýchla, jednoduchá polievočka, ktorá zasýti a zahreje nielen v zimných mesiacoch.

4
porcie
10 minút
príprava
25-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky, pridáme vodu, asi prst nad zemiaky a dáme variť spolu s hubami (bez nálevu - ten použijeme neskôr), pridáme nové korenie, bobkový list, rascu a soľ - so soľou opatrne.
  2. Pokiaľ sa zemiaky varia, pripravíme si na masle cibuľovú zásmažku - nadrobno nakrájanú cibuľu orestujeme domäkka na masle, pridáme múku a spolu ešte popražíme. Zásmažku zalejeme studeným mliekom, prípadne smotanou na varenie. Pridáme rozdrobenú bryndzu a varíme 10-15 minút.
  3. Bryndzovú zásmažku prilejeme k zemiakom, necháme ešte prevrieť a odstavíme.
  4. Uvarenú polievku dochutíme cukrom, pridáme nálev z húb, prípadne ešte trochu octu ak má niekto rád kyslejšie a nakoniec pridáme nasekaný kôpor.