Bruschetta
Bruschetta
Autor receptu: lunter
Svieža kombinácia krémovej nátierky, šťavnatých paradajok a chrumkavého pečiva.* Jednoduchý recept, ktorý premení obyčajný snack na gurmánsky zážitok.
4 porcie |
15 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- V miske zmiešame na polovice nakrájané cherry paradajky, olivový olej, balzamikový ocot, soľ, korenie a bazalku. Marinujeme asi 10 minút.
- Potom predhrejeme rúru na 200°C alebo rozohrejeme grilovaciu panvicu.
- Bagetu nakrájame na plátky hrubé cca 1,5 cm.
- Olivovým olejom potrieme obe strany a opečieme v rúre alebo na panvici 4–5 minút z každej strany, kým nezískajú zlatohnedú farbu a chrumkavosť.
- Kým sú ešte teplé, potrieme každý plát rozpoleným strúčikom cesnaku pre extra chuť.
- Na každý opečený plát chleba natrieme vrstvu krémovej nátierky.
- Na nátierku dáme lyžicu paradajkového mixu.
- Ozdobíme čerstvými bazalkovými listami a pokvapkáme balzamikovou glazúrou.