Bruschetta

Bruschetta

Autor receptu: lunter

Svieža kombinácia krémovej nátierky, šťavnatých paradajok a chrumkavého pečiva.* Jednoduchý recept, ktorý premení obyčajný snack na gurmánsky zážitok.

4
porcie
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. V miske zmiešame na polovice nakrájané cherry paradajky, olivový olej, balzamikový ocot, soľ, korenie a bazalku. Marinujeme asi 10 minút.
  2. Potom predhrejeme rúru na 200°C alebo rozohrejeme grilovaciu panvicu.
  3. Bagetu nakrájame na plátky hrubé cca 1,5 cm.
  4. Olivovým olejom potrieme obe strany a opečieme v rúre alebo na panvici 4–5 minút z každej strany, kým nezískajú zlatohnedú farbu a chrumkavosť.
  5. Kým sú ešte teplé, potrieme každý plát rozpoleným strúčikom cesnaku pre extra chuť.
  6. Na každý opečený plát chleba natrieme vrstvu krémovej nátierky.
  7. Na nátierku dáme lyžicu paradajkového mixu.
  8. Ozdobíme čerstvými bazalkovými listami a pokvapkáme balzamikovou glazúrou.