Bruschetta
Bruschetta z kváskového cesta s hubovým ragú
Autor receptu: redakcia
Postup- Bruschetty: Je lepšie, ak si ich pripravíme deň vopred. Ráno pripravíme rozkvas, a to tak, že do misy dáme 150 g
ražnej chlebovej múky, 150 ml vody a 2 PL aktívneho kvásku. Zmes dobre premiešame a necháme zakrytú stáť minimálne 8 hodín.
- Do rozkvasu pridáme všetky
zvyšné suroviny a dôkladne vymiesime
mixérom a následne vypracujeme ručne.
Bochník rozdelíme na dve rovnaké polovice, vytvarujeme bruschetty a zabalíme
ich do múkou vysypanej utierky a cez noc
necháme vykysnúť v chladničke.
- Do spodnej časti rúry vložíme menší hrniec a predhrejeme na 250 °C. Cesto vyklopíme na
papier na pečenie umiestnený na pevnom
podnose, nakrojíme žiletkou alebo ostrým
nožom a celé zastrekneme vodou. Treba to
urobiť rýchlo, aby sa cesto nezačalo deformovať a ihneď vkladáme do rúry. Súčasne pri
vkladaní do pripraveného rozpáleného hrnca
vlejeme studenú vodu.
Para bruschetty pekne
zdvihne. Pečieme 10 minút na 250 °C.
- Po uplynutí nastaveného času vyberieme hrniec s vodou, teplotu znížime na
230 °C a pečieme ďalších 10–15 minút do zlatista. Po upečení vyberieme bruschetty na
mriežku a necháme vychladnúť. Nakrájané
bruschetty opečieme na olivovom oleji.
- Hubové ragú: Na rozpálenom olivovom oleji orestujeme huby s posekaným cesnakom, vetvičkou tymianu a ochutíme soľou a korením.
Keď huby zozlatnú, podlejeme ich vínom
a necháme cca 5 minút víno zredukovať.
Nakoniec zmes zjemníme maslom. Vrstvíme
na opečené bruschetty a dozdobíme bylinkami.
|