Broskyňová torta
Broskyňová torta

Broskyňová torta fotorecept

helena10 - bez fotkyhelena10, 1. mája 2024
Broskyňová torta (fotorecept)
Foto: helena10

Torta chutí fantasticky lahodne.

15 minút
na 175 °C

Suroviny

Kakaový korpus:
2 ks
štipka
2 PL
1 PL
1 PL
2 kopcovité PL
1/2 KL
1 PL (prášok)
Pudingovo-tvarohový krém:
500 ml (3,5 %)
1 bal. (Dr.Oetker)
1 PL
3 PL
1 bal.
50 g
250 g
2 ks (polovice z kompótu)
Broskyňové želé:
320 g (kompótové mixované)
180 g domáce (alebo džem)
200 ml
150 ml
2 bal. (po 72 g)




Postup

  1. 1

    Torta v reze:

    Broskyňová torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Najskôr broskyňový kompót vylejem na sitko a nechám odtiecť šťavu do nádoby.

  3. 3

    Korpus: Z oddelených vaječných bielkov vyšľahám so štipkou soli a cukru tuhý sneh. Postupne jemne zašľahám po jednom žĺtky, olej, vodu a nakoniec lopatkou jemne zamiešam suchú zmes múky, kakaa a prášku do pečiva. Cesto rozotriem na okrúhlu tortovú formu s priemerom 22 cm. Dno formy som vystlala papierom na pečenie. Vo vyhriatej rúre na 175 stupňov pečiem 15 minút. Kontrola špáradlom. Upečený korpus nechám vychladnúť.

  4. 4

    Krém: V kastróle uvarím z mlieka, pudingového prášku a cukrov puding. Odstavím z ohňa. Ešte do horúceho pridám maslo a miešam, aby sa spojilo s pudingom. Nakoniec dávam tvaroh a poriadne vymiešam.

  5. 5

    Trochu teplého krému natriem na povrch korpusu a posypem drobnými kockami nakrájaných broskýň z kompótu. Pridám zostatok krému a rovnomerne rozotieram. Dám do chladničky na 2 hodiny.

  6. 6

    Na broskyňové želé som tyčovým mixérom rozmixovala nakrájané kompótové polovice broskýň. Doplnila som ich jablkovo–pomarančovým ochuteným domácim pyré a doliala som šťavu z kompótu aj čistú vodu. Kompót som použila veľký 820 g. Na strednom ohni za stáleho miešania nechám zovrieť. Hneď odstavím a do toho vsypem 2 Galaretky t.j. 144 g s príchuťou pomaranča. Miešam, aby sa rozpustili a potom chladím v studenej vode a občas premiešam. Želé nedochucujem už ničím, všetky použité suroviny boli osladené... Broskyňové želé si môžete spraviť so Zlatým klasom, želatínou alebo pudingom podľa vlastnej chuti – bez poľskej Galaretky.

    Broskyňová torta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Chladné želé malou naberačkou cez širšiu lopatku opatrne nalejem na vychladený krém. Vrch želé prikrývam bublinkovou fóliou (vystrihnutou podľa rozmeru formy) a jemne rukou zatlačím. Vložím naspäť do chladničky na celú noc.

    Broskyňová torta (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Potom z torty odstránim preč bublinkovú fóliu. Ozdobila som jednoducho podľa seba. Dobrú chuť !

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia