Foto: anija1926
Veľmi rýchle a ovocné osvieženie v podobe broskyňového zákusku.
porcií
na 180 °C
Suroviny
Suroviny: | |
3 ks |
|
150 g |
|
150 g |
|
75 ml |
|
75 ml |
|
0,5 ks |
|
0,5 bal. |
|
Potretie: | |
3-4 PL (alebo broskyňový) |
|
Krém: | |
175 ml |
|
175 ml |
|
100 g |
|
Ovocie: | |
|
|
Želatína: | |
400 ml |
|
1 bal. |
|
45 g |
|
Postup
-
1
Tortovú formu si vymastíme masťou a vysypeme múkou. V jednej miske si vyšľaháme bielky. V druhej si vyšľaháme cukor s vajciami pridáme olej vodu múku s PDP. Nakoniec jemne vmiešame bielka do zmesi vajec, cukru,.....Pečieme v rúre 25 minút 180 °C.
-
2
Po vychladnutí, korpus natrieme lekvárom. Ja som použila marhuľový (iný nebol). Ďalej si spravíme krém. V jednej miske si vyšľaháme šľahačku. V druhej si vyšľaháme smotanu a práškovým cukrom. Šľahačku jemne vmiešame do zmesi cukru a kyslej smotany. Natrieme na koláč. Dáme stuhnúť do chladničky.
-
3
Nakrájané ovocie uložíme na tortu. Spravíme si želatínu s vody a zlatého klasu, toto dáme prevariť na šporák. Potom dáme hrniec preč a pomaly doň primiešavame šumienku. Necháme vychladnúť. Na koláč ju dávame letnú. A znovu vložíme do chladničky. Tento koláč bol sladko kyslastý. Ak ho chcete sladší môže sa pridať 100 g kryštálového cukru k vode a zlatému klasu. Ale aj bez cukru to bolo úplne úžasné.
nemá obsah smetany ,proto se může podle norem nazývat šlehačka .Tento zdroj je naprosto spolehlivý ,nabízeli mně to do restaurace a složení mám podle popisu ,který dodali jako složení vzhledem k tomu ,že musíme na jídelním lístku uvádět i alergeny .Ta se opravdu nikdy nesrazí a je hodně pevná .Moje rozhodnutí bylo neobjednávat .Snad to jako vysvětlení stačí .