Broskyňová torta
Broskyňová torta

Broskyňová želatínová torta

zuzkabubu - fotkazuzkabubu, 14. augusta 2020
Broskyňová želatínová torta
Foto: zuzkabubu

Skvelá svieža torta, ktorá je ideálna na leto.

8-10
porcií
40 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 ml (alebo plnotučné mlieko)
1000 ml
130 g
1 bal. (Dr. Oetker)
5 bal. (Dr. Oetker)
400 g (z konzervy)
300 ml (z konzervy)
Na ružičky navrch:




Postup

  1. 1

    Pripravíme si formu na tortu a dve formy na mrazenie ľadu (guľôčky sú ideálne, ale môžu byť aj kocky alebo iné tvary).

  2. 2

    Želatína biela: Zmiešame 400 ml kokosového mlieka, 500 ml vody, 50 g cukru, 3 kávové lyžičky želatínového stužovača a 2 bal. tortového želé. Necháme variť cca 1 minútu, potom odstavíme.

  3. 3

    Bielou želatínou naplníme jednu formu na mrazenie ľadu. Polovicu z ostávajúcej bielej želatíny nalejeme do tortovej formy (druhú polovicu odložíme na ďalšiu vrstvu). Necháme stuhnúť.

  4. 4

    Želatína žltá (broskyňová): Rozmixujeme 400 g broskýň z konzervy, pridáme 200 ml vody, 300 ml broskyňovej šťavy, 50 g cukru, 2 a 1/2 kávovej lyžičky želatínového stužovača, 2 bal. tortového želé a povaríme cca 1 minútu. Potom odstavíme.

  5. 5

    Žltou (broskyňovou) želatínou naplníme druhú formu na mrazenie ľadu. Polovicu z ostávajúcej žltej želatíny nalejeme do tortovej formy (druhú polovicu odložíme na ďalšiu vrstvu) na stuhnutú vrstvu bielej želatíny. Necháme stuhnúť.

  6. 6

    Zopakujeme postup - na stuhnutú žltú želatínu nalejeme bielu (necháme stuhnúť), potom na stuhnutú bielu želatínu nalejeme žltú (necháme stuhnúť).

  7. 7

    Z formy na ľad vyberieme stuhnutú želatínu v tvare kociek, guľôčok, hviezdičiek..., akú máte. Poukladáme na žltú stuhnutú želatínu. Broskyne nakrájame na tenké pásiky, z ktorých vytvoríme ružičky a poukladáme na stuhnutú želatínu.

  8. 8

    Číra želatína navrch: Zmiešame 300 ml vody, 30 g cukru, 1 bal. tortového želé a povaríme cca 1 minútu. Odstavíme.

  9. 9

    Pripravenú bielu želatínu opatrne nalejeme na broskyňové ružičky a želatínové ozdoby. Ja to robím malou naberačkou. Necháme stuhnúť. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu