Brokolicový nákyp s filé z aljašskej tresky
Foto: askadaniela
Veeeeľa smotanovej brokolice so slaninkou a lahodná grilovaná ryba s paradjkami :) Úžasný nedeľný obed...
porcií
Postup
-
1
Na nákyp si umytú, na ružičky rozdelenú brokolicu uvarím v pare do polomäkka. Ja mám radšej chrumkavú, ale kto chce, môže aj do mäkka. Medzitým si na masti osmažíme spolu slaninku (ja som dala riadny kus), s cibuľou. Vmiešala som do nej uvarenú brokolicu, posolila, premiešala a zmes vysypala do zapekacej misy. Potom si vyšlaháme spolu vajíčka so smotanou, pridáme ešte soľ, bylinky a korenie a nalejeme na brokolicu. Posypeme husto syrom a zepakáme 15-20 minút vo vyhriatej rúre na 200°C.
- 2
Tresku som rozmrazila, riadne vysušila, lebo bola plná vody, poukladala na plech. Pokvapkáme citrónovou šťavou, posolíme, pokoreníme, zasypeme plátkami cesnaku podľa ľubovôle, plátkami rajčín posypanymi provensálskym korením a soľou a poukladáme plátky masla. Zapekáme pod grilom tiež cca 15 min-20 min. Hotové podávame, so šalátom. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu