Brokolicový nákyp s filé z aljašskej tresky

askadaniela - fotkaaskadaniela, 15. septembra 2014

Veeeeľa smotanovej brokolice so slaninkou a lahodná grilovaná ryba s paradjkami :) Úžasný nedeľný obed...

5
porcií

Postup

  1. 1

    Na nákyp si umytú, na ružičky rozdelenú brokolicu uvarím v pare do polomäkka. Ja mám radšej chrumkavú, ale kto chce, môže aj do mäkka. Medzitým si na masti osmažíme spolu slaninku (ja som dala riadny kus), s cibuľou. Vmiešala som do nej uvarenú brokolicu, posolila, premiešala a zmes vysypala do zapekacej misy. Potom si vyšlaháme spolu vajíčka so smotanou, pridáme ešte soľ, bylinky a korenie a nalejeme na brokolicu. Posypeme husto syrom a zepakáme 15-20 minút vo vyhriatej rúre na 200°C.

  2. 2

    Tresku som rozmrazila, riadne vysušila, lebo bola plná vody, poukladala na plech. Pokvapkáme citrónovou šťavou, posolíme, pokoreníme, zasypeme plátkami cesnaku podľa ľubovôle, plátkami rajčín posypanymi provensálskym korením a soľou a poukladáme plátky masla. Zapekáme pod grilom tiež cca 15 min-20 min. Hotové podávame, so šalátom. Dobrú chuť :)

Recept je zaradený do kategórií:
Ryby morské, Zeleninové jedlá, Obed, Večera, Grilované, Zapekané

Diskusia k receptu

radost
pre mňa jedlo lákavé..práce málo..vyskúšať by zato stálo..:-)
evanaaa
Brokolicu robievam podobne, niekedy aj s karfiolom.....a čo keby sa to spojilo? Tá rybka zapečenás brokolicou, lebo ja som si najprv myslela, že je to taký recept, spolu robené a nie každé zvlášť.... ?
simushkka
ja by som spravila skôr zapekanú rybu s brokolicou a k tomu zemiakové pyré :)

Zaujímavé video z archívu TV Varecha