Brokolicový nákyp
Brokolicovo-hubový nákyp
Autor receptu: redakcia
Niekto tomu hovorí predveľkonočný pôst, niekto jarný detox, ale je pravda, že jar nie je zlé privítať ľahším jedlom a pripraviť si napríklad niečo bez mäsa.
4 porcie |
10 minút príprava |
35 minút na 190 °C |
Postup
- Rúru predhrejeme na 190 °C. Brokolicu, cibuľu a šampiňóny spolu 7 minút povaríme v troche vody. Potom scedíme a necháme vychladnúť.
- Ohňovzdornú misu vytrieme tukom a rozložíme do nej zeleninu so šampiňónmi.
- Vo veľkej miske rozšľaháme vajcia, kým sa mierne nespenia. Pridáme mlieko a rozšľaháme, aby sa spojili. Vmiešame strúhanú mozzarellu, tymian, soľ a korenie.
- Vaječnú zmes nalejeme na zeleninu v mise. Pečieme neprikryté 35 minút. Nákyp podávame horúci, ale chutný je aj studený.