Brokolicový nákyp

Brokolicovo-hubový nákyp

Autor receptu: redakcia

Niekto tomu hovorí predveľkonočný pôst, niekto jarný detox, ale je pravda, že jar nie je zlé privítať ľahším jedlom a pripraviť si napríklad niečo bez mäsa.

4
porcie
10 minút
príprava
35 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 190 °C. Brokolicu, cibuľu a šampiňóny spolu 7 minút povaríme v troche vody. Potom scedíme a necháme vychladnúť.
  2. Ohňovzdornú misu vytrieme tukom a rozložíme do nej zeleninu so šampiňónmi.
  3. Vo veľkej miske rozšľaháme vajcia, kým sa mierne nespenia. Pridáme mlieko a rozšľaháme, aby sa spojili. Vmiešame strúhanú mozzarellu, tymian, soľ a korenie.
  4. Vaječnú zmes nalejeme na zeleninu v mise. Pečieme neprikryté 35 minút. Nákyp podávame horúci, ale chutný je aj studený.