Bravčovo-hovädzie fašírky s paradajkovou omáčkou fotorecept
Foto: izabella929
Taký ľahší sobotný obedík.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
300 g predné |
|
300 g |
|
1 strúčik |
|
1 ks |
|
podľa chuti |
|
štipka |
|
2 ks |
|
domáca z rožkov |
|
na vyprážanie |
|
Paradajková omáčka: | |
1 l domáca |
|
100 ml |
|
3 PL |
|
podľa chuti |
|
|
|
|
|
|
|
z 1/2 citróna |
|
|
|
1 PL |
|
Príloha: | |
|
Postup
-
1
Mäso som umyla, utrela kuchynským papierom.
-
2
Pomlela spolu so strúčikom cesnaku.
-
3
Mäso som dala do misy, pridala som pokrájanú cibuľu a všetky koreniny s vyžmýkanými rožkami a vajce. Všetko som dobre premiešala.
-
4
Mokrými rukami som tvorila guľky, ktoré som obalila v strúhanke.
-
5
Nechala som rozohriať masť a ukladala som ich do masti.
-
6
Zakryla som ich pokrievkou a pomaly nechala prepiecť.
-
7
Upečené som ukladala na kuchynský papier, aby stiekol prebytočný tuk.
-
8
Všetky upečené.
-
9
Pripravila som paradajkovú omáčku. Paradajkovú šťavu som vyliala do rajnice.
-
10
Vo vode som rozmiešala múku a pridala som ju ku šťave a nechala pozvoľna variť. Dochutila som ju soľou, korením, oreganom, cukrom, bazalkou. Keď bola omáčka uvarená, pridala som škoricový cukor a šťavu z pol citrónu. Ja nerobím základ pre omáčku, že opečiem na masle múku. Robím ju takto a je vynikajúca.
-
11
Fašírky som podávala so zemiakovou kašou, ktoré som uvarené, popučené zmiešala so smotanou a vyšľahala. Prajem vám dobrú chuť.
Diskusia k receptu