Bravčové plnené mletým mäsom (fotorecept)

Autor receptu: bambulkaaa

Po dlhej dobe som robila toto fajnové jedlo no plnila som ich mlatým mäsom tak ich pridávam k inšpirácii na nedeľný obed :)

Suroviny

Postup

  1. Z mäsa si narežeme rezne osolíme ich a poriadne vyklepeme musia byť tenšie ako na vyprážané rezne. Pripravíme si mleté mäso (ak máte bôčik tak si ho zomelieme) dáme si ho do misky pridáme celé vajce všetky koreniny (koreniny som nepísala množstvo pridajte si ho podľa vlastnej chuti ako kto má rád) a poriadne zamiešame. Do mištičky si dáme horčicu na potieranie rezňov.
  2. A môžeme začať robiť vtáčiky. Rozklepaný rezeň si prerežeme na polovice aby sme mali menšie vtáčiky stranu na ktorú budeme dávať mletú zmes si potrieme horčicou v dlani si urobíme z mletého mäsa guľku ako väčší vl.orech potom si vytvarujeme šúlok a položíme ho na kraj mäsa zrolujeme a spojíme ihlou na mäso alebo špáradkami. Takto pokračujeme až máme urobené všetky vtáčiky.
  3. Pripravíme si cibuľu a cesnak očistíme si ich cibuľu si nakrájame na kocky cesnak si pretlačíme alebo ak chcete môžete si ho len nakrájať. Nakrájame si zelerovú vňať nie veľmi veľa lebo je dosť aromatická no nemusíte si ju tam dávať ak ju nemáte radi šťava bude mať aj bez nej dobrú chuť ;) Nakrájanú cibuľu a cesnak si dáme do väčšej rajnici aby sa nám tam zmestili vtáčiky.
  4. Na oleji si opražíme z každej strany vtáčiky vyberieme si ich na tanier a zakryjeme si ich. Výpek si nalejeme na cibulu ak treba pridáme ešte olej a opražíme si ju do sklovita pridáme koreniny, zelerovú vňať podlejeme vodou a necháme zvrieť.
  5. Keď nám to vrie pridáme mäso ak treba ešte podlejeme vodou alebo vývarom aby boli vtáčiky ponorené prikryjeme pokrievkou a keď nám to začne vrieť varíme prikryté za občasného miešania 1 hodinu. Po hodine vyberieme jedno mäsko a okoštujeme ho ak je mäkké dochutíme ak treba šťavu korením a soľou (ja pridávam aj za 1 čl kr.cukru na spojenie chutí) Mäso si vyberieme na tanier povyberáme ihly alebo špáradká. Šťavu si poprášime cez sitko hladkou múkou poriadne zamiešame necháme prevrieť vrátime tam mäso ešte chíľku necháme povariť a máme hotovo :)
  6. Ako prílohu si urobíme tarhoňu, ryžu alebo varené zemiaky. Prajem Vám dobrú chuť :) Na záver sa chcem poďakovať redakcii za pomoc pri pridávaní receptu :)