Dusené bravčové mäso
Bravčové pliecko po cigánsky (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Mala som na pracovisku kolegu Róma. Keď som sa ho opýtala, čo varila manželka včera, často odpovedal - nokerle s
lečom a klobásou.* Pripravila som podobne tento obed, ale použila som bravčové pliecko.
4-5 porcie |
60 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Bravčové pliecko som umyla a osušila kuchynským papierom.
- Mäso som nakrájala na plátky.
- Pripravila som slaninu, cibuľu, cesnak.
- Všetko som nakrájala na kocky a pripravila som si zavárané lečo. Pre takéto potreby som si plnila lečo do menších 120 ml fliaš.
- Na kocky nakrájanú slaninu som opiekla, aby sa vytopil tuk.
- Mäso som sprudka opiekla z oboch strán.
- Mäso som vyložila na tanier.
- Do výpeku som pridala cibuľu, cesnak a opiekla.
- Pridala som mletú červenú papriku a pomiešala.
- Pridala som lečo a spolu podusila chvíľku.
- Pridala som klobásu, nedala som veľa, aby zase nebolo jedlo len klobásové.
- Vložila som mäso a zase chvíľku podusila spolu s lečom.
- Podliala som troškou vody, len toľko, aby bolo mäso ponorené.
- Osolila, okorenila a pod pokrievkou dusila do mäkka 50 minút.
- Pokiaľ sa mäso dusilo, pripravila som si nokerle. A to už je hotové mäso.