Dusené bravčové mäso

Bravčové pliecko po cigánsky (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Mala som na pracovisku kolegu Róma. Keď som sa ho opýtala, čo varila manželka včera, často odpovedal - nokerle s lečom a klobásou.* Pripravila som podobne tento obed, ale použila som bravčové pliecko.

4-5
porcie
60 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Bravčové pliecko som umyla a osušila kuchynským papierom.
  2. Mäso som nakrájala na plátky.
  3. Pripravila som slaninu, cibuľu, cesnak.
  4. Všetko som nakrájala na kocky a pripravila som si zavárané lečo. Pre takéto potreby som si plnila lečo do menších 120 ml fliaš.
  5. Na kocky nakrájanú slaninu som opiekla, aby sa vytopil tuk.
  6. Mäso som sprudka opiekla z oboch strán.
  7. Mäso som vyložila na tanier.
  8. Do výpeku som pridala cibuľu, cesnak a opiekla.
  9. Pridala som mletú červenú papriku a pomiešala.
  10. Pridala som lečo a spolu podusila chvíľku.
  11. Pridala som klobásu, nedala som veľa, aby zase nebolo jedlo len klobásové.
  12. Vložila som mäso a zase chvíľku podusila spolu s lečom.
  13. Podliala som troškou vody, len toľko, aby bolo mäso ponorené.
  14. Osolila, okorenila a pod pokrievkou dusila do mäkka 50 minút.
  15. Pokiaľ sa mäso dusilo, pripravila som si nokerle. A to už je hotové mäso.