Bravčové mäso

Bravčové mäso v paradajkovej omáčke

Autor receptu: saymona

Pridávam môj recept na bravčové plátky v paradajkovej omáčke.

10 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso očistím a naklepem. (Vychytávka pre začiatočníkov - mäso klepem pod fóliou alebo vreckom, aby to nefrkalo naokolo.)
  2. Plátky nasolím, nakorením a sprudka osmahnem na oleji alebo masti. Mäso vyberiem a na výpeku osmahnem nakrájanú cibuľu do sklovita. Potom pridám cesnak a chvíľku popražím, pridám paradajkový pretlak, chvíľku osmahnem a zalejem teplou vodou.
  3. Pridám soľ, korenie a pridám mäso. Nové korenie, klinčeky a bobkový list si dám do sitka na varenie (alebo na sypaný čaj) a nakoniec pridám nastrúhaný perník.
  4. Varím na miernom ohni do zmäknutia mäsa. Potom mäso vyberiem a omáčku rozmixujem, aby bola hladšia (lebo nemám rada kúsky v omáčke), ocukrujem hnedým cukrom, ktorý dodá karamelovú chuť. Dochutím.