Bravčové mäso
Bravčové mäso v paradajkovej omáčke
Autor receptu: saymona
Pridávam môj recept na bravčové plátky
v paradajkovej omáčke.
10 minút príprava |
70 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso očistím a naklepem. (Vychytávka pre začiatočníkov - mäso klepem pod fóliou alebo vreckom, aby to nefrkalo naokolo.)
- Plátky nasolím, nakorením a sprudka osmahnem na oleji alebo masti. Mäso vyberiem a na výpeku osmahnem nakrájanú cibuľu do sklovita. Potom pridám cesnak a chvíľku popražím, pridám paradajkový pretlak, chvíľku osmahnem a zalejem teplou vodou.
- Pridám soľ, korenie a pridám mäso. Nové korenie, klinčeky a bobkový list si dám do sitka na varenie (alebo na sypaný čaj) a nakoniec pridám nastrúhaný perník.
- Varím na miernom ohni do zmäknutia mäsa. Potom mäso vyberiem a omáčku rozmixujem, aby bola hladšia (lebo nemám rada kúsky v omáčke), ocukrujem hnedým cukrom, ktorý dodá karamelovú chuť. Dochutím.