Bravčové líčka na víne s dubákmi

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava
60 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Na masle opečieme na kocky pokrájanú koreňovú zeleninu, pridáme celé čierne korenie, nové korenie a bobkový list, vložíme mäso a opečieme z obidvoch strán. Okoreníme a osolíme.
  2. Mäso vyberieme a do výpeku pridáme cibuľu, pretlak a červené víno. Keď sa omáčka prevarí, prilejeme vodu a opäť privedieme do varu, pridáme späť mäso a petržlenovú vňať. V rúre pečieme pri teplote 160 °C asi hodinu.
  3. Zemiakové pyré: Zemiaky uvaríme v osolenej vode, vylejeme vodu a rozmixujeme s ohriatym mliekom a maslom.
  4. Omáčka: Na masle opražíme nakrájanú šalotku a slaninku, pridáme dubáky, tymian, červené víno a prepasírovaný vývar z líčok. Povaríme. Na zemiakovú kašu podávame bravčové líčko a dookola ozdobíme dubákovou omáčkou.