Bravčové karé
Bravčové karé na hubách a kapii (fotorecept)
Autor receptu: kimlo
Kombináciu mäsa s hubami som mal vždy rád a vyskúšal som už veľa receptov, tu je jeden z nich, ide tam nakladaná kapia,
ktorej si vždy narobím do zásoby na celý rok.* Pridá jedlu ďalšiu príchuť.
Postup
- Cibuľu očistíme, karé zľahka naklepeme, narežeme okraje, osolíme a okoreníme. Huby NENAMÁČAME!
- Rezne potrieme z jednej strany horčicou a poprášime hladkou múkou.
- Na dne pekáča na masti vyškvaríme nakrájanú slaninu, pridáme nakrájanú cibuľu a rascu. Všetko orestujeme.
- Pridáme pripravené rezne a krátko ich opečieme z oboch strán.
- Stiahneme plameň, pridáme mletú papriku a necháme rozpustiť .
- Pridáme huby, krátko opečieme a pridáme kapiu.
- Zalejeme do ¾ vývarom, prikryjeme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 150 °C. Pečieme aspoň 2 hodiny do zmäknutia mäsa. Ja som použil pomalý hrniec, v ktorom som to piekol 4 hodiny na úrovni LOW.
- Podávame s obľúbenou prílohou, ja som dal dusenú ryžu.