Bravčové karé na hnedých šampiňónoch fotorecept

katka78 - fotkakatka78, 7. mája 2014
Bravčové karé na hnedých šampiňónoch (fotorecept)
Foto: katka78

Jednoduché, chutné a pomerne rýchlo hotové jedlo.

Suroviny

Mäso+marináda:
600 g
2 - 3 strúčiky
Omáčka:
500 g
3 ks
1 ks
1,5 dl
3 - 5 dl
2 - 3 strúčiky
Na posypanie:
 (alebo jarná cibuľka)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso si pripravím ako prvé. Z očisteného karé narežem jednotlivé porcie. Mne vyšlo 5ks. Naklepem, osolím, ochutím korením, bylinkami a pretlačeným cesnakom, pokvapkám citrónovou šťavou a prelejem olejom. Komu viac vyhovuje, urobí si z uvedených surovín samostatne marinádu a v nej nechá mäso aspoň pol hodinu odležať. Hoci som robila jedlo tentokrát z karé, výborné je aj z br.panenky pripravenej vcelku, nakrájanej tesne pred podávaním.

    Bravčové karé na hnedých šampiňónoch (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kým sa mäso marinuje, pripravím si zeleninu.

    Bravčové karé na hnedých šampiňónoch (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Očistenú cibuľu nakrájam na drobno a mrkvu na kolieska.

    Bravčové karé na hnedých šampiňónoch (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Šampiňóny rozdelím - polovicu z nich nakrájam na väčšie kusy (budú sa dusiť v omáčke) a tú druhú na pekné plátky (použijú sa až v závere).

    Bravčové karé na hnedých šampiňónoch (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na panvici rozohrejem olej a naraz pridám všetku zeleninu - cibuľu, mrkvu a polovicu šampiňónov (tie na hrubšie nakrájané).

    Bravčové karé na hnedých šampiňónoch (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podusím, kým trochu zmäknú a cibuľa má "zlatú" farbu.

    Bravčové karé na hnedých šampiňónoch (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Podlejem vínom a nechám odpariť. Následne podlejem vývarom a mierne dusím. Spolu cca 20 minút. V prípade potreby ešte podlievam vývarom, resp. vodou.

    Bravčové karé na hnedých šampiňónoch (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    V závere dochutím lisovaným cesnakom a krátko prehrejem.

    Bravčové karé na hnedých šampiňónoch (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Na konci by sa mala omáčka precediť a k mäsu podávať len so zvyšnými šampiňónmi, (tie nakrájané na plátky, ktoré sme si predtým odložili), ktoré teraz len krátko podusím na masle. Pevnú zložku z precedenej omáčky v žiadnom prípade nevyhadzujem, skvele chutí na čerstvom domácom chlebíku ako vynikajúca hubová nátierka! Ja som však tentoraz omáčku necedila, nechala som všetko spolu.

  10. 10

    Mäso pripravujem súbežne s omáčkou, kým sa zelenina dusí, je dostatok priestoru na mäso aj prílohu. Odležané rezne sprudka z oboch strán opečiem na horúcej masti, prikryjem alobalom a na 10 minút ešte vložím do rúry vyhriatej na 170°C.

    Bravčové karé na hnedých šampiňónoch (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Podávam napríklad s ryžou, posypané jarnou cibuľkou. Petržlenová vňať by sa mi hodila viac, no starú som už minula a mladá ešte nestihla dorásť.

    Bravčové karé na hnedých šampiňónoch (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Je to pomerne rýchle jedlo, mäso, prílohu aj omáčku som robila viacmenej súbežne a do hodiny sme mohli jesť.

    Bravčové karé na hnedých šampiňónoch (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
veľmi pekný recept, páči sa mi :-)
nádherná titulná fotka a aj celý postu zrozumiteľne napísaný, fotograficky krásne zdokumentovaný.

Pridaj komentár k receptu: