Bravčová roláda

Bravčová roláda plnená paradajkovou kapustou

Autor receptu: redakcia

Kapusta je kráľovnou jesene. Hovorí sa o nej ako o vitamínovej bombe a čističi organizmu, nás kuchárov však viac zaujíma jej chuť a storaké použitie.* Najmä v zariadeniach, ktorých fi lozofi a vychádza z národnej, ľudovej gastronómie, si jesenný lístok bez zakomponovania kapusty nevieme ani predstaviť. Od klasických kapustníkov a kapustnice, ktorá sa stala aj hlavnou témou našej tradičnej súťaže v predvianočnom varení, až po celkom nové nápady...

4
porcie
60 minút
príprava

Postup

  1. Kapustová plnka: Cibuľu a slaninu nakrájame na kocky, opečieme, pridáme nakrájanú kyslú kapustu, paradajkový pretlak, dochutíme soľou a korením. Dusíme domäkka.
  2. Bravčové karé prerežeme pozdĺžne, naklepeme na plát s hrúbkou 1 cm, osolíme, okoreníme a naplníme kapustovou plnkou. Karé zrolujeme a previažeme niťou. Roládu opečieme na oleji zo všetkých strán, potom podlejeme vývarom a dusíme domäkka.
  3. Z hotovej rolády odstránime niť a nakrájame na 2 cm hrubé kolieska. Ako príloha sú vhodné pečené alebo varené zemiaky, ale aj zemiaková kaša.