Bravčová panenka

Bravčová panenka so zemiakmi s bryndzou (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Mäso odblaníme, narežeme na pekné valčeky. Osolíme, okoreníme nahrubo mletým korením, jemne natrieme roztlačeným cesnakom a lístkami tymianu. Panenku dôkladne zabalíme do potravinovej fólie a vložíme na 2 hodiny do rúry vyhriatej na 65 stupňov.
  2. Mäso vyberieme, odstránime fóliu a opečieme na panvici z každej strany na olivovom oleji. Opečenú panenku dáme mimo panvice do tepla odpočívať.
  3. Do tej istej panvice dáme omáčku demi glace, prípadne môžeme priliať aj víno, necháme prevrieť a do vypnutej omáčky vmiešame studené maslo.
  4. Semienka opražíme na suchej panvici, rozmixujeme alebo nasekáme na jemno, v tejto zmesi obalíme mäso a naporciujeme.
  5. Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode do mäkka. Uvarené zemiaky scedíme.
  6. V hlbšej panvici opražíme nakrájanú slaninu s cibuľou, osolíme, okoreníme. Pridáme maslo a primiešame bryndzu, prehrejeme. Pridáme zemiaky, nasekanú pažítku a premiešame.