Bravčová panenka
Bravčová panenka

Bravčová panenka so zemiakmi s bryndzou fotorecept

František Sedlák, Janík Lenhardt, Martin Pastula
Šuhajíci pri panvici, 7. mája 2021
Bravčová panenka so zemiakmi s bryndzou (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

500 g
1 strúčik
3 PL
100 g
50 g
50 g
Zemiaky s bryndzou:
800 g
250 g
100 g
2 ks
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso odblaníme, narežeme na pekné valčeky. Osolíme, okoreníme nahrubo mletým korením, jemne natrieme roztlačeným cesnakom a lístkami tymianu. Panenku dôkladne zabalíme do potravinovej fólie a vložíme na 2 hodiny do rúry vyhriatej na 65 stupňov.

  2. 2

    Mäso vyberieme, odstránime fóliu a opečieme na panvici z každej strany na olivovom oleji. Opečenú panenku dáme mimo panvice do tepla odpočívať.

    Bravčová panenka so zemiakmi s bryndzou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do tej istej panvice dáme omáčku demi glace, prípadne môžeme priliať aj víno, necháme prevrieť a do vypnutej omáčky vmiešame studené maslo.

    Bravčová panenka so zemiakmi s bryndzou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Semienka opražíme na suchej panvici, rozmixujeme alebo nasekáme na jemno, v tejto zmesi obalíme mäso a naporciujeme.

    Bravčová panenka so zemiakmi s bryndzou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode do mäkka. Uvarené zemiaky scedíme.

  6. 6

    V hlbšej panvici opražíme nakrájanú slaninu s cibuľou, osolíme, okoreníme. Pridáme maslo a primiešame bryndzu, prehrejeme. Pridáme zemiaky, nasekanú pažítku a premiešame.

    Bravčová panenka so zemiakmi s bryndzou (fotorecept) - obrázok 6
Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Oprážané, Pečené, Varené

Diskusia k receptu