Bravčové mäso

Bravčová kotleta s kimči šalátom a cibuľovými krúžkami

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Bravčovú kotletu nakrájame na porcie, umyjeme, osušíme, osolíme, potrieme prelisovaným cesnakom, nastrúhaným zázvorom a teryiaki omáčkou. Mäso necháme odležať asi 12 hodín. Kotletu potom opekáme na horúcom oleji – asi 4 minúty na každej strane.
  2. Kimči: Čínsku kapustu nakrájame na väčšie kusy, reďkovku, mrkvu, cibuľu a jablko nakrájame na tenké plátky a všetko zmiešame. Potom zmiešame vodu, soľ, cukor, cesnak, zázvor, čili, rybaciu omáčku, vínny ocot, ryžovú múku a tyčovým mixérom všetko rozmixujeme na omáčku. Pripravený nálev nalejeme na šalát, premiešame a zaťažíme tanierom a závažím (napríklad pohárom s vodou). Šalát musí byť ponorený v náleve a úplne bez prístupu vzduchu. Necháme 8 až 12 hodín odležať. Potom zmes premiestnime do veľkého zaváracieho pohára a starostlivo utlačíme. Opäť zaťažíme závažím a necháme kvasiť pri izbovej teplote aspoň 4 dni. Dáme do chladničky.
  3. Cibuľové krúžky: Z vody, vajíčka, bezlepkovej múky, nasekaných byliniek a soli urobíme husté cestíčko. Bielu cibuľu očistíme, nakrájame na kolieska, ktoré rozoberieme na jednotlivé krúžky. Tie obalíme v cestíčku a vypražíme v horúcom oleji.
  4. Klíčky mungo fazule orestujeme na sezamovom oleji a podávame spolu s mäsom.