Bolonská omáčka

Bolognese (Bolonská omáčka)

Autor receptu: fotter

Asi najvydarenejšie aké som robil... A recept napíšem aj s množstvom surovín, aby som vedel aj na budúce.

4
porcie
15 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Rozohrejeme olivový olej s maslom, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, osmažíme dozlatista. Mrkvu nakrájame nadrobno, pridáme k cibuľke a cesnaku a cca 5 minút spolu podusíme. Prilejeme 200 ml vody a ďalej dusíme,kým sa takmer všetka voda nevyparí.
  2. Pridáme mleté mäso, necháme ho zatiahnuť, obelieť alebo zhnednúť -nie som kuchár, takže tie správne výrazy nepoznám ? Potom pridáme pretlak, nadrobno nakrájané cherry rajčiny aj so šupkou, soľ, mleté čierne korenie, bobkový list, klinčeky, badián a spolu dusíme pod pokrievkou cca 20 minút. Občas premiešame.
  3. Badián, klinčeky a bobkový list vyberieme, aby omáčka nebola veľmi aromatická.
  4. Nakoniec pridáme cukor. Ešte dochutíme soľou a korením.