Bolonská omáčka
Bolognese (Bolonská omáčka)
Autor receptu: fotter
Asi najvydarenejšie aké som robil...
A recept napíšem aj s množstvom
surovín, aby som vedel aj na
budúce.
4 porcie |
15 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Rozohrejeme olivový olej s maslom, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, osmažíme dozlatista.
Mrkvu nakrájame nadrobno, pridáme k cibuľke a cesnaku a cca 5 minút spolu podusíme. Prilejeme 200 ml vody a ďalej dusíme,kým sa takmer všetka voda nevyparí.
- Pridáme mleté mäso, necháme ho zatiahnuť, obelieť alebo zhnednúť -nie som kuchár, takže tie správne výrazy nepoznám ? Potom pridáme pretlak, nadrobno nakrájané cherry rajčiny aj so šupkou, soľ, mleté čierne korenie, bobkový list, klinčeky, badián a spolu dusíme pod pokrievkou cca 20 minút. Občas premiešame.
- Badián, klinčeky a bobkový list vyberieme, aby omáčka nebola veľmi aromatická.
- Nakoniec pridáme cukor. Ešte dochutíme soľou a korením.